Op de valreep verlies Ajax bij DVS’33 …. 3-2

Een prachtig affiche en een bitterkoud sportpark waren ingrediënten om de prima vorm van Ajax te testen. Konden de Amsterdammers de stijgende lijn ook door trekken tegen een, vanuit Ajax perspektief bekeken, traditioneel bijna onverslaanbaar DVS ‘33?

wedstrijdbeleving door Marcel

De openingsfase was nog redelijk vlak. Wel zagen we al meteen dat Ajax zich prima kon meten met de nummer twee van de ranglijst. De wedstrijd begon pas los te geraken toen Sofian Moro in de 12e minuut een strakke voorzet gaf die belandde op het hoofd van wie anders dan de Amsterdamse plaaggeest van de heenwedstrijd Joshua Patrick die al vallend prima binnen kopte (1-0). Ajax was hierna geenszins aangeslagen. Integendeel, brutaal speelde Ajax met prima combinatie voetbal zich op de helft van DVS ’33 regelmatig vrij en bracht het dreigende speldenprikken toe. Zo ook in de 13e minuut toen Koen Blommestijn Jake Wollgarten in staat stelde om de 1-1 te maken, maar op zo’n tien meter van de goal vloog de bal onbesuisd over. De thuisclub had daarnaast zijn antwoord klaar liggen in de 19e minuut toen Sofian Moro, na een corner, via een Ajax verdediger de bovenkant van de lat raakte.

1920dvs-aja03

Hoewel we met een gerust gevoel terugkeken op de eerste twintig, prima minuten van de Amsterdammers zagen we daarna dat er steeds meer terrein moest worden prijsgegeven. De geelzwarte formatie van Simon Ouaali drong Ajax naar achteren. Het was dus niet geheel vreemd dat in de 36e minuut Ajax weer eens goed weg kwam nadat Joshua Patrick voor open doel meer vallende verdedigers raakte met zijn schot dan het gewenste netje. Een voorbode voor een aantal hachelijke momenten in de Ajax defensie die uiteindelijk twee minuten later alsnog moest capituleren. Weer was het Joshua Patrick die aan de basis stond van een doelpunt. Zijn voorzet werd hard binnen geschoten door Mark Bouwman (2-0). Het enige Amsterdamse wapenfeit in de eerste helft was nog een mogelijkheid voor aanvoerder Glenn van Zoolingen die vervolgens door doelman Huiskamp omver werd gelopen, maar de leidsman van dienst zag er vreemd genoeg geen overtreding in. Zo konden we aan de erwtensoep beginnen in de pauze waar de thuisclub verdiend afstand had genomen van Ajax.

1920dvs-aja04

Na de pauze begon het allemaal wat flauwtjes. Het lag zeker niet aan die heerlijke snert van in de pauze, maar waarschijnlijk smaakte de thee een stuk minder. Vanuit Ajax perspectief begon alles te leven na de wissel van Ilias Boudouni die uitstekend inviel. In de 65e minuut had hij een prima dieptebal in petto die pardoes in het hart van de verdediging terecht kwam. Daar werd slecht en te laat ingegrepen door de Ermelose verdedigers waardoor Jake Wollgarten er snel zijn voetje tegenaan kon zetten. Ajax was weer helemaal terug in de wedstrijd (2-1) en nam meteen de regie over. Flair en Amsterdamse bluf waren de toverwoorden die helemaal tot wasdom kwamen in de 70e minuut toen Romano de Jonge een heerlijke voorzet gaf op Koen Blommestijn. Zijn schot belandde op de lat waarna de rebound voor Jake Wollgarten was die simpel met zijn tweede treffer de 2-2 op het scorebord bracht.

De gastheren waren van slag en de overtuiging van de laatste 25 minuten uit de eerste helft waren al lang verdwenen. Er werd druk gewisseld en de irritaties namen toe … een beter compliment kon Ajax niet krijgen. Tot diep in blessuretijd kon dit open duel alle kanten op gaan. Grote kansen kregen beide teams niet echt meer, maar het bleef heel spannend. Het fluitje van scheidsrechter Aafouallah lag al op de lippen toen invaller Daniel van Warven van ruim twintig meter hard, maar niet geheel ongevaarlijk op doel schoot. De prima keepende Ruben Zandwijken beleefde toen zijn meest inktzwarte moment van de middag toen hij de bal vervolgens niet klemvast kreeg en Olivier Pilon bedankt zei en de 3-2 scoorde. Iedereen die Ajax lief had op dat moment, zowel binnen als buiten het veld, is daarna ruim 10 meter door de grond gezakt om vervolgens minuten later pas weer boven te geraken. De uitslag op het mooie scorebord stond nog helaas nog steeds op 3-2.

1920dvs-aja05

Toch past een diepe buiging voor de veerkracht van Ajax en geeft het vertoonde spel nog steeds zoveel houvast dat de zon hopelijk snel weer doorbreekt. Wie weet volgende week in de belangrijke pot uit tegen VVSB al.

1920dvs-aja06

Klik hier hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

DVS ’33 – AJAX 3-2 (2-0)
Doelpunten: 12. 1-0 Joshua Patrick, 38. 2-0 Mark Bouwman, 65. 2-1 Jake Wollgarten, 70. 2-2 Jake Wollgarten, 93. 3-2 Olivier Pilon
Scheidsrechter: Dhr. J. Aafouallah
Opstelling DVS’33:Daan Huiskamp, Frank van der Burg (83’ Rafaël Uiterloo), Mark Bouwman, Jeremy Jonker, Roald de Vries, Soufian Moro (76’ Enrico Patrick), Coen Vloedgraven, Lars Dekker (80’ Daniël van Warven), Olivier Pilon, Joshua Patrick, Benjamin Roemeon
Opstelling Ajax:Ruben Zandwijken, Moiz da Silva, Chavez Uitenwerf, Toer Bouwman, Marijn Sterk (70’ Siver Abdulrahman), Jake Wollgarten, Mitchel Bormann, Glenn van Zoolingen (48’ Timo van Roemburg), Romano de Jonge, Koen Blommestijn, Ricardo Fransberg (60’ Ilias Boudouni).

MEDIA:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslagje uit De Stentor.
– Klik hier voor een verslag op Voetbal247.

Share