Gelijkspel op de valreep voor Zaterdag 2 in Volendam

      Reacties uitgeschakeld voor Gelijkspel op de valreep voor Zaterdag 2 in Volendam

1920vol-aja01

1920vol-aja00

Verslag: Rob

Vandaag waren we te gast op het fraai gerenoveerde complex van RKAV Volendam, waar gelukkig de prijswinnende gehaktbal hetzelfde is gebleven maar helaas ook wel weer erg veel wind stond. Bij de opstelling zagen na een jaar blessureleed eindelijk weer eens Tijs Ernest op het opstellingsformulier.

1920vol-aja02

Volendam zette zoals gewoonlijk hoog druk en hierdoor werd de opbouw van Ajax verstoord en had de ploeg aanvankelijk moeilte om tot kansen te komen. Pas na zo’n tien minuten zagen we de eerste mogelijkheid van Bart Ahakwakou die echter door de Volendamse sluitpost onschadelijk kon worden gemaakt. Daarnaast profiteerden de Amsterdammers ook onvoldoende van de ruimte die door de thuisploeg werd weggegeven.

1920vol-aja03

Net na het half uur had Tristan Buis de uitgelezen kans om via een penalty zijn ploeg op voorsprong te brengen nadat Kaj de Jong in het strafschopgebied was neergehaald maar zijn inzet werd door de Volendammer sluitpost gered. Omdat ook van de thuisploeg weinig kansen gezien werden, konden de aanwezige toeschouwers niet echt warm worden van het duel tot nu toe.

Dat veranderde al snel in de tweede helft toen Volendam na een snelle aanval op voorsprong kwam (1-0). Lang kon de thuisclub niet genieten van het doelpunt want even later was het alweer gelijk toen Marinio van der Vloot ondanks waarschuwingen van de Volendamse trainer een vrije trap kon inkoppen (1-1). De wedstrijd was nu ‘los’ want in de 57e minuut volgde alweer de volgende treffer toen een afstandsschot ongelukkig werd aangeraakt waardoor Scott van Diggelen kansloos was (2-1). Vijf minuten later was het weer raak toen scheidsrechter Adriaan Bax niet floot voor een overtreding op een speler van Ajax en Volendam counterde naar 3-1.

Gianni Rellum en Marthijn Knippenberg kwamen voor Jay Winter en Niels van der Steen. De eerstgenoemde kreeg nog een grote kans maar kon de bal niet genoeg vaart meegeven om de doelman te verrassen. Ajax kreeg dus mogelijkheden maar moest ook beducht zijn op snelle uitvallen van de thuisploeg die regelmatig gevaarlijk voor het Amsterdamse doel verschenen.

In de slotfase vielenen Kik Boluyt en Niels Zinga in voor Vincenzo Schep en Kay de Jong. Vlak na deze wissels was het weer Marinio van der Vloot die raak kopte, nu uit een hoekschop (3-2). Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Bart Ahakwakou toch een gelijkspel uit het vuur te slepen met een vlammend schot van afstand dat via de onderkant van de lat achter de keeper belandde (3-3). Zo behaalde Ajax toch nog een punt in het vissersdorp waar het lang niet naar uit had gezien.

Klik hier voor meer foto’s en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax:
Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Marinio vd Vloot, Yarimo Janzen, Niels vd Steen, Bart Ahakwakou, Vincenzo Schep, Jay Winter, Kaj de Jong, Tristan Buis, Anouar Moussa.

Wissels: Axel Weitz, Marthijn Knippenberg, Tijs Ernest, Nick Klene, Gianni Rellum, Kik Boluyt, Niels Zinga.

Video:

RKAV Volendam 2-Ajax Zaterdag 2 (3-3) 01-02-2020 from Ajax Amateurs on Vimeo.

Later meer foto’s.