Zaterdag 2 klaart na rust het karwei tegen CSW 2: 3-0

1920aja-csw01

Verslag: Rob

Onder leiding van scheidsrechter André Pijlman trapten nummer twee Ajax 2 en middenmoter CSW 2 vanmiddag af op Sportpark De Toekomst voor het onderlinge duel. Ajax begon goed want al na ruim 5 minuten kopte verdediger Niels van der Steen de bal tegen het aluminium na een afgemeten voorzet van Kaj de Jong. CSW beperkte zich vooralsnog tot sporadische uitvallen die Axel Weitz nog niet konden verontrusten want pas na een kwartier hoefde hij in actie komen na een voorzet van de zijkant.

1920aja-csw02

Even later gaf Niels van der Steen na een fraaie solo de bal aan centrumspits Anouar Moussa wiens poging echter over het doel ging. De ruimte bij CSW lag duidelijk op de flanken waar de backs van Ajax regelmatig voor gevaarlijke voorzetten zorgden.

1920aja-csw03

Na een half uur zagen we een inzet van Kaj de Jong die voorlangs het doel ging. Ook een poging van Gianni Rellum na een hoekschop was hetzelfde lot beschoren. Vlak voor de pauze volgde de eerste kans voor CSW toen een speler na een voorzet op doel kon koppen maar zijn inzet was een prooi voor doelman Axel Weitz. Zo gingen we met een 0-0 stand rusten.

1920aja-csw04

Na de pauze zagen we weer dat Ajax domineerde en een paar mogelijkheden kreeg: zo schoot Anouar Moussa een vrije trap over maar acht minuten na de hervatting was het wel raak toen Bart Akahwakou op doel schoot maar de doelman redding kon brengen waarna Kaj de Jong de rebound wel benutte (1-0). In de 65e minuut was de strijd beslist toen Gianni Rellum de diepte in werd gestuurd en fraai keeper Thijs Imming passeerde (2-0).

1920aja-csw05

Een kwartier voor tijd zagen we een fase waarin beide teams gevaarlijk waren: eerst slalomde Vincenzo Schep door de Wilnisser verdediging maar schoot rakelings naast en hierna moest Axel Weitz een fraaie redding verrichten op een hard afstandsschot.

Toch werd het nog 3-0 toen verdediger Yarimo Janzen een afgeslagen bal oppikte en ‘m loepzuiver in de kruising mikte. Ajax had de score nog kunnen uitbreiden maar Kaj de Jong en Gianni Rellum hadden het vizier niet op scherp staan. Zo won de ploeg van trainer Detlef Le Grand uiteindelijk toch nog verdiend na een matige eerste helft en een prima tweede bedrijf.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Video:

Ajax Zat. 2-CSW 2 (3-0) from Ajax Amateurs on Vimeo.

Opstelling Ajax:
Axel Wietz, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Bart Akahwakou, Gianni Rellum, Vincenzo Schep, Kaj de Jong, Nick Klene, Anouar Moussa.
Wissels:
Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Kik Boluyt, Niels Zinga.

Share