Paal en lat staan zege Ajax in de weg tegen GOES

In Zeeland werd reikhalzend uitgekeken naar dit duel, want GOES reisde voor het eerst in competitieverband naar Amsterdam. Daarnaast waren de prima resultaten die GOES boekt de laatste tijd (met als hoogtepunt de zege op Hoek van vorig weekend) voer voor verdere hoop en aansluiting bij de middenmoot. Kon Ajax, dat behoorlijk in vorm is, de dadendrang vanuit Zeeland pareren?

wedstrijdbeleving door Marcel

Dat Ajax goed in zijn vel zit werd in de 8e minuut wreed verstoord. Onnodig balverlies en een snelle uitbraak van GOES leidde een aanval in die vakkundig werd afgerond door Steve Schalkwijk (0-1). Een bliksemstart voor de Zuid-Bevelanders die sowieso gedreven uit de startblokken kwamen. Vanuit een gesloten verdediging waren de uitbraken via Tim de Winter, Daniël Wissel en doelpuntenmaker Steve Schalkwijk dreigend. Toch herpakte Ajax, dat aantrad zonder de geschorste Mitchel Bormann, zich steeds meer en nam het initiatief.

De gelijkmaker kwam dan ook al vrij snel. Allereerst zagen we nog een behoorlijk en krachteloze poging van Ricardo Fransberg, maar niet veel later op aangeven van de man in vorm Jake Wollgarten was het Koen Blommestijn die de 1-1 simpel binnen schoot. Het nieuwe fenomeen Koen Blommestijn was twee minuten later opnieuw dichtbij een treffer toen hij uit de draai doelman Brian Meulmeester op de proef stelde. Ajax moest echter alert blijven bij de al eerdergenoemde snelle uitbraken van GOES, maar verder had Ajax de controle volledig in handen. Tien minuten voor rust zagen we Koen Blommestijn wederom verwoestend uithalen, maar doelman Meulmeester bleek in goeden doen op deze natte zaterdag. Zo konden we na 45 vermakelijke minuten voetbal met deze 1-1 tussenstand gaan rusten.

1920aja_goe04.jpg

Na de pauze kwam GOES opnieuw geïnspireerd uit de kleedkamer maar tot grote kansen kwam het echter niet. Dat was aan de andere kant wel even anders, want opnieuw mochten we een grote kans voor Koen Blommestijn noteren die in samenspraak met Ricardo Fransberg bijna de 2-1 binnen frommelde. Ajax begon steeds beter en frisser te voetballen en de bezoekers kwamen nog nauwelijks echt dreigend voor het doel van Ruben Zandwijken die we daarom nu maar even bij naam noemen. De druk van Ajax werd in de 64e minuut nog maar eens bevestigd door een harde pegel van Serghino Sanches die doelman Meulmeester andermaal liet excelleren. Ajax was los. Vier minuten later de volgende mogelijkheid toen Toer Bouwman een kiezelharde pegel losliet die doelman Meulmeester wist te keren nadat hij even daarvoor nog ontsnapte toen hij de bal losliet en de rebound miraculeus op de lat terecht kwam.

1920aja-goe05

Ajax rook de drie punten en het éénrichtingsverkeer hield maar aan. Een kwartier voor tijd was het ditmaal Moiz da Silva namens Ajax dicht bij de 2-1 maar zijn schot explodeerde op de paal. Het sportieve GOES bleef echter voetballen en geloven in eigen kunnen waardoor deze wedstrijd ook leuk bleef maar de Zeeuwen kwamen vanmiddag gewoon voetballend net even te kort. Toch kon Ajax maar geen afstand nemen met inmiddels routiniers Abdulrahman en de herstelde Mitchell Burgzorg in de ploeg. In de 80e minuut had de uitstekend spelende Marijn Sterk het winnende schot op zijn schoen liggen, maar vanaf zo’n twintig meter spatte zijn kanonskogel via de onderkant van de lat het veld weer in en zo raakte Ajax in de tweede helft dus driemaal het houtwerk! De kansen regen van Ajax stagneerde in de 84e minuut toen de regisseur van de Ajax-defensie Toer Bouwman opnieuw maar rakelings naast schoot. Ondanks dat Ilias Boudouni in de blessuretijd nog de paal toucheerde met zijn schotje bleef de ruststand ongewijzigd.

1920aja-goe06

Zo konden we gerust concluderen dat, ondanks de 1-1, er toch nog diverse winnaars op en langs het veld te vinden waren. GOES was de morele winnaar. Het vierde deze puntendeling als een overwinning. Dat mag na het lezen van dit belevingsverslag wel duidelijk zijn. Ook de ballenjongens van GOES JO12-1 die op uitnodiging van Ajax waren meegekomen hebben een memorabele middag meegemaakt. Tot slot, de weinige maar trouwe supporters van Ajax hebben andermaal genoten van “hun” Ajax want de passie, de beleving, het enthousiasme in combinatie met het frisse voetbal was wederom de zeer moeite waard om te mogen aanschouwen. Zal Ajax het ook volgende week in Barendrecht weten te bolwerken? We gaan het voor u verslaan.

1920aja-goe07

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

AJAX – GOES 1-1 (1-1)
Doelpunten: 8. Steve Schalkwijk 0-1, 22. Koen Blommestijn 1-1

MEDIA:
– Klik hier voor een verslag op Omroep Zeeland.
– Klik hier voor een verslag in PZC Sport.

Share