Onnodig gelijkspel Zaterdag 2 in De Bilt … 0-0

1920bil-aja01

Ajax Zaterdag heeft vanmiddag in de uitwedstrijd tegen De Bilt 2 dure punten laten liggen. In een duel dat werd gekenmerkt door arbitrale dwalingen en rode kaarten kwamen de Amsterdammers helaas niet tot scoren.

Verslag: Rob

1920bil-aja02

Zoals verwacht liet De Bilt zich in de beginfase terugzakken en liet Ajax de bal om te proberen toe te slaan in de omschakeling. De Amsterdammers hadden echter moeite om de Biltse muur te slechten en pas na 20 minuten zagen we de eerste doelpoging toen Nick Klene na een snelle combinatie door het midden kon uithalen maar naast mikte. Even later was het Ralph Jurka die een voorzet van de zijkant op de lat kopte.

1920bil-aja03

Ook Kenneth Dames probeerde van afstand het doel van de Biltse doelman onder vuur te nemen maar zijn poging ging ruim naast. Aan het einde van de eerste helft werd al wat lastiger voor de thuisploeg om te ruimtes klein te houden en kreeg Ajax enkele kansjes. Ook doelman Scott van Diggelen moest aan het werk toen een vrije trap rakelings over de lat boven hem scheerde.

1920bil-aja07

In de blessuretijd pakte de doelman per abuis een bal buiten het strafschopgebied in z’n handen en kreeg rood van scheidsrechter Sidali. Zijn plek werd onder de lat ingenomen door de van een blessure teruggekeerde veldspeler Tijs Ernest maar bij de toegekende vrije trap hoefde hij niet in actie te komen. Zo gingen we met 0-0 rusten.

1920bil-aja04

Wie had verwacht dat het spelbeeld na de rode kaart in de tweede helft zou veranderen kwam bedrogen uit: ook in ondertal bepaalde Ajax het spelbeeld en al gauw kreeg Ralph Jurka kansen om de score te openen. Helaas had de ploeg de scheidsrechter ook niet echt mee toen in het strafschopgebied een overtreding op Gianni Rellum werd weggewoven en even later ook niet werd gefloten bij een duidelijke handsbal van een Biltenaar in het elf metergebied.

1920bil-aja05

Een vrije trap van Anouar Moussa zeilde bijna het doel in. Inmiddels was het beste er bij enkele spelers van De Bilt er wel vanaf en kreeg Ralph Jurka een grote kans op de voorsprong maar zag de doelman goed reageren. Gianni Rellum dacht wel de 0-1 te maken maar er werd onterecht buitenspel gegeven.

1920bil-aja06

Bij De Bilt was men blij met het onverwachte punt en werd alles uit de kast gehaald om dat over de streep te trekken. In de extra tijd kreeg een speler van de thuisploeg nog een tweede geel en moesten ook zij met tien man verder. Indanks dat bleef het 0-0 en verspeelde Ajax dus dure punten tegen de hekkensluiter.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Scott van Diggelen, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Yarimo Janzen, Niels van der Steen, Gianni Rellum, Nick Klene, Vincenzo Schep, Anouar Moussa, Ralph Jurka, Kaj de Jong.
Wissels: Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Tijs Ernest, Kik Boluyt, Niels Zinga.

Video:

Later meer.

Share