Zaterdag 2 door in beker na strafschoppen

1920rod-aja-bek05

Ajax Zaterdag 2 heeft vanmiddag in Leusden de volgende ronde van de beker bereikt ten koste van Roda’46 2. Nadat tijdens de reguliere speeltijd niet gescoord werd, moesten strafschoppen de beslissing brengen en hierin was Ajax beter.

Verslag: Rob

Voor de tweede keer dit seizoen mocht Ajax 2 zich melden in Leusden voor een treffen met Roda’46 2. Na het gelijkspel in de competitie stond nu een duel in de 8e finale Districtsbeker voor reserve teams op het spel. Onder leiding van scheidsrechter Devinio Juninck trapten beide teams af na een minuut stilte voor de overleden Barry Hulshoff.

1920rod-aja-bek01

Beide teams hadden last van de harde wind en dus was het af en toe lastig tot goede combinaties te komen. Na 10 minuten claimden de spelers van Ajax een penalty toen Niels Zinga onderuit ging maar de scheidsrechter gaf aan dat volgens hem de bal werd gespeeld. Pas na een half uur moest Scott van Diggelen handelend optreden toen uit een hoekschop de bal op het doel werd gekopt.

1920rod-aja-bek02

Even later volgde een vrije trap na een overtreding op Anouar Moussa die door de spits net niet langs de Leusder doelverdediger kon worden gekopt. Zo gingen we rusten met 0-0.

Na de pauze speelde Ajax met de wind in de rug en had Roda’46 het moeilijk om van eigen helft te komen en kwamen er mogelijkheden: Gianni Rellum kon net de keeper niet omspelen en Niels Zinga werd neergehaald in het strafschopgebied maar weer werd er niet gefloten door de scheidsrechter.

1920rod-aja-bek03

Na een uur spelen zagen we ook een mogelijkheid voor Roda na een snelle uitval maar de bal werd in het zijnet geschoten. Met nog een kwartier op de klok probeerde Kenneth Dames het van afstand maar zijn poging werd knap door de doelman onschadelijk gemaakt.

1920rod-aja-bek04

Roda’46 werd wel gevaarlijker met snelle counters werd het de verdediging van Ajax lastig gemaakt, maar ze hielden stand. Ook Bart Akahwakou probeerde het van afstand maar ook zijn poging trof geen doel. In de stand kwam geen verandering dus moesten penalties de beslissing brengen.
Bij Ajax miste alleen Gianni Rellum en omdat bij Roda’46 twee élfmeters er niet in gingen bekeren de Amsterdammers verdiend door.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling: Scott van Diggelen, Marthijn Knippenberg, Kenneth Dames, Niels van der Steen, Bryce Touw, Bart Akahwakou, Yarimo Janzen, Niels Zinga, Kaj de Jong, Anouar Moussa.
Wissels: Alex Sacca, Marinio van der Vloot, Tijs Ernest, Nick Klene, Kik Boluijt, Vincenzo Schep.

Share