Zaterdag 2 verslaat stadsgenoot WV-HEDW 2 (2-1)

      Reacties uitgeschakeld voor Zaterdag 2 verslaat stadsgenoot WV-HEDW 2 (2-1)

1920aja-wvh01

1920aja-wvh

Verslag: Rob

Na de bekerwinst in Leusden en een vrij weekend stond vanmiddag de ontmoeting tegen stadsgenoot WV-HEDW 2 op het programma. Wij herinneren ons nog de eerste ontmoeting voor de winterstop in de Watergraafsmeer waar de gemoederen in de 2e helft hoog opliepen en waren dus benieuwd of het nu weer zo’n hectische burenruzie zou worden. In de opstelling was een verrassing want Roy Deken van Zaterdag 1 keerde na lang blessureleed op het veld terug.

1920aja-wvh02

Onder leiding van scheidsrechter Loay Aldelli werd onder prima weersomstandigheden afgetrapt en was de eerste mogelijkheid voor de gasten toen een schot voorlangs het doel van Alex Sacca ging. Toch opende Ajax de score toen Anouar Moussa de bal tussen de benen van de keeper speelde voor de 1-0. Op dat moment was dat niet echt verdiend want de gasten waren de eerste minuten de bovenliggende partij maar hier kwam Ajax beter in z’n spel.

1920aja-wvh03

Na een half uur zagen we de volgende kans van WV-HEDW 2 toen een schot recht op Alex Sacca werd afgevuurd die eenvoudig kon tegenhouden. Hierna verving Bryce Touw de teruggekeerde Roy Deken waarna laatst genoemde zich kon melden bij het 1e. Gianni Rellum werd de diepte in gestuurd maar zijn inzet werd gestopt. Ook de gasten lieten van zich spreken toen uit een corner de bal over het doel werd gekopt. Zo gingen we met een krappe voorsprong de rust in.

1920aja-wvh04

Na de pauze zagen we nog meer druk van WV HEDW maar voorals nog kwam de ploeg niet verder dan een schot voorlangs het doel. Omdat ook Ajax niet verder kwam dan een paar mogelijkheden was het tweede bedrijf duidelijk minder onderhoudend dan voor de thee. In de 65e minuut veerden de toeschouwers op voor een poging van afstand door een speler van de ploeg uit de Watergraafmeer maar doelman Sacca redde stijlvol en vlak daarna schoot Gianni Rellum een voorzet van Anouar Moussa rakelings naast.

1920aja-wvh05

Vijf minuten later was het wel raak: een voorzet van Kaj de Jong werd fraai in de verre hoek raak gekopt door Anouar Moussa die zo z’n tweede van de middag maakte (2-0). Vlak hierna raakte verdediger Marinio van der Vloot geblesseerd en terwijl hij langs de lijn werd behandeld profiteerde WV HEDW (2-1). Dit was het sein voor de gasten om nog meer druk naar voren te zetten en doelman Sacca kreeg het steeds drukker. Aan de andere kant kreeg Ajax hierdoor ook meer ruimte maar kon dat niet goed uitspelen. Zo bleef het bij de krappe zege maar kon Ajax wel weer drie punten bijschrijven.

1920aja-wvh06

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Opstelling Ajax: Alex Sacca, Kenneth Dames, Marinio van der Vloot, Roy Deken, Niels van der Steen, Yatimo Janzen, Jay Winter, Vincenzo Schep, Kaj de Jong, Gianni Rellum, Anoyar Moussa.
Wissels: Marthijn Knippenberg, Bryce Touw, Tijs Ernest, Nick Klene, Bart Akahwakou, Niels Zinga.