Broodnodige zege Ajax in Sassenheim

      Reacties uitgeschakeld voor Broodnodige zege Ajax in Sassenheim

1920ter-aja00

Onze vaste verlaggever was deze middag helaas afwezig, maar een kort verslag van onze altijd objectieve fotograaf geeft een impressie van de zege van onze mannen op Ter Leede.

wedstrijdbeleving door Rob

Ter Leede begin voortvarend, maar de eerste kans na 10 minuten was voor Mitchel Bormann die de keeper op z’n weg vond na een voorzet van Ricardo Fransberg. De thuisploeg kreeg even later een goede mogelijkheid toen Robert Steemers kon uithalen maar hij zag Ajax-doelman Ruben Zandwijken in de weg staan. Joey van den Berg lijkt even later de 1-0 aan te tekenen, maar hij stond buitenspel.


Beide teams kregen meer mogelijkheden, maar na ongeveer een half uur spelen was het Romano de Jonge (Ajax) die na een snelle uitval de bovenkant van de lat raakte. Ook Ricardo Fransbeeg kwam nog in kansrijke positie toen hij alleen voor de doelman werd gezet en tegen hem aanschoot. Zo gingen beide teams doelpuntloos rusten.

Na de pauze kwam Ajax goed uit de kleedkamer en was de eerste kans voor Koen Blommestijn die echter teveel naar buiten was gedwongen en zo doelman Michael Bekkers op zijn weg vond. Hetzelfde lot was de inzet van Ricardo Fransberg beschoren die aan buitenspel ontsnapte maar het leer niet over de Sassenheimer sluitpost kon lepelen.

In de 64e minuut was het alsnog raak toen Jake Wollgarten vlak buiten het strafschopgebied werd gevloerd en Marijn Sterk de toegekende vrije trap fraai in het doel schoot voor de 0-1. Ter Leede lukte het hierna amper meer om gevaarlijk te worden en moest de snelle uitvallen van de Ajacieden vrezen. Zo zag Illias Boudouni doelman Bekkers stijlvol redden en schoot de ingevallen Tristan Buis over.

Ter Leede werd inmiddels steeds gefrustreerder en scheidsrechter Paarhuis moest regelmatig optreden om de wedstrijd in de hand te houden. Uiteindelijk won Ajax verdiend en kan weer omhoog kijken. Volgende week wacht DOVO thuis.

1920ter_aja07.jpg

TER LEEDE – AJAX 0-1 (0-0)
Doelpunt: 64. Marijn Sterk 0-1
Scheidsrechter: de heer M. Paarhuis
Gele kaarten: Toon Zwetsloot en Mounir Darrazi (beiden Ter Leede)
Opstelling TER LEEDE: Michael Bekkers, Jordly Petronia, Dirk Hoekstra (71. Jim Gillissen), Ben van der Lans, Mounir Darrazi, Toon Zwetsloot, Jonathan Robertson, Ian van Otterlo, Jeffrey Bok, Joey van den Berg (83. Omar Limon), Robert Steemers
Opstelling AJAX: Ruben Zandwijken, Jake Wollgarten, Moiz da Silva, Toer Bouwman, Serghino Sanches, Marijn Sterk (80. Timo van Roemburg), Mitchel Bormann, Romano de Jonge, Koen Blommestijn ( 80. Tristan Buis), Ricardo Fransberg, Ilias Boudouni

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijden hier om deze te bestellen.

Media:
– Klik hier voor de samenvatting.
– Klik hier voor een verslag op de site van Omroep West.
– Klik hier voor een verslag van Ter Leede