Klassieke veteranen competitie gestopt … Ajax 5 kampioen! of ?

Aangezien de klassieke veteranen competitie door de KNVB wordt gedoogd, maar niet onder de auspiciën van deze bond staat moest de zelfstandige wedstrijd leiding van deze competitie zelf de beslissing nemen wat er met het restant van de competitie moest gebeuren. Hieronder de belangrijkste passage van het democratisch besluit na overleg met de leiders:

Heren leiders,
Dank voor jullie mening. Gezondheid voor alles, dat delen we met elkaar. In de bijlage de eindstand van het seizoen 2019-2020. Ajax kampioen, wat eerder dan gedacht, gefeliciteerd Ajax. Blijf corona vrij, blijf gezond, Groet, Ben Hulscher

(Aldus de wedstrijdleiding na wijs beraad. Bij monde van de Ajax leider moet hier aan worden toegevoegd dat Ajax de wedstrijdleiding hierna heeft laten weten zich geen kampioen te voelen en dat het van mening is dat er geen kampioen moet worden aangewezen. Deze competitie zonder belangen kent volgens Ajax maar 1 kampioen en dat zijn alle deelnemende teams. Volgend seizoen (hopen we) nieuwe ronde, nieuwe kansen.)

In het laatste stukje (11-11-2019) over de topper tegen de op dat moment verrassende medekoploper Quick presenteerde ik een heus spoorboekje van de laatste acht haltes van Ajax 5 tot het topduel tegen onze Haagse concurrent. Aangezien de competitie tot een abrupt einde kwam, hoogste tijd om de laatste 12 haltes toe te voegen voor een heus seizoensoverzicht die uiteindelijk na 20 tussenstops tot de 4e landstitel van Ajax 5 in de eerste vijf seizoenen van zijn bestaan leidde.

Halte 1 Haarlem. Koninklijke HFC uit 0-4 … soepele start.

Halte 2 Amsterdam. Hercules thuis … na eenmaal op toeren te zijn gekomen (2-2 rust) een conditionele sterke 5-2 zege.

Halte 3 Utrecht. Kampong probeerde de trein bij te houden, maar alleen superman kan een trein bijhouden … 0-4.

Halte 4 Amsterdam. HVV thuis, volgens de machinist van de trein (Chris van Eck) had de trein nog nooit zo soepel gereden 5-1.

Halte 5 Oegstgeest. ASC … bewonderend stonden de Oegstgeesters te kijken hoe het rood witte gevaarte door de plaats denderde … 0-9. Gelukkig heeft de Sportman Combinatie dezelfde voornaam.

Halte 6 Amsterdam. UVV Black Devils 6-4. Even dacht men dat Ajax 5 te hard door de stad zou rijden met 3-0 na 15 minuten. Het werd een mooie pot met een 10 als amusementswaarde.

Halte 7 Amsterdam. Smullen tegen Sparta, want er was ruimte tussen de linies en daar weten de Old Heroes wel raad mee … 3-0. Dat de conducteur (lees: scheidsrechter) zijn fluitje kwijt was maakte zelfs niet uit, fluitend op zijn vingers ook hier geen vertraging.

Halte 8 het mooie Delft. Concordia … lof alom na een eclatante 0-8.

Halte 9 Amsterdam. Het topduel tegen het verrassend sterke Quick, een TGV zou een rood stopsein zou krijgen. Één van de twee teams (of misschien zelfs beide bij een gelijkspel) zou voor het eerst punten verspelen. Ajax 5 denderde verder en versloeg de Hagenaars met 2-0 na een heerlijke open pot.

Halte 10 Rotterdam. VOC uit er was een grotere weerstand op de rails als verwacht. 0-3 voor de Old Heroes dat wel, maar VOC speelde heel goed voetbal wat je niet zou verwachten van een team dat zo moeilijk punten haalt.

Halte 11 Amsterdam. De o zo belangrijke Mokumse derby om de Keizerskroon thuis tegen de buren van AFC. Nog nooit was Ajax 5 zo oppermachtig in de slag om de grachtengordel 5-1!!! Met geweldig voetbal, de TGV leek wel boven de rails te zweven.

Halte 12 Den Haag. 11 wedstrijden – 33 punten, ook tegen medetitelkandidaat HBS (op 7 punten achterstand van de Old Heroes) wat altijd de spectaculairste partij van het seizoen is leek er niets aan het handje 1-3 tussenstand, maar met de oerdriften die dit duel oproepen wist HBS toch nog langszij te komen 3-3. Voor het eerst kwam de TGV 2 minuten (lees 2 verliespunten) te laat binnen.

Halte 13 Amsterdam. Tegen Victoria had Ajax 5 het lastig maar ondanks dat het met de linies kort op elkaar spelende Victoria op 1-1 kwam blijft er maar 1 hogesnelheidstrein … 4-1 voor de onzen.

Halte 14 Amsterdam. De trein vertrok vandaag niet. Koninklijke HFC had niet genoeg passagiers en kon niet komen opdagen. Een reglementaire 5-0 voor Ajax 5.

Halte 15 Utrecht. De kersverse Knoepert bekerwinnaar Hercules zag zijn kans schoon tegen een op dezelfde Knoepert tegenvallend Ajax 5. De vaste competitie dienstregeling is toch andere koek. Gewoon 1-3 voor onze mannen. Daar doet een fout gevallen oliebolletje een week eerder niets aan af.

Halte 16 Amsterdam. Opnieuw een Utrechtse opponent. Ditmaal het keurig op de 6e plaats staande Kampong. Ajax was echter te sterk, geen schande voor het uiterst sportief spelende Kampong waarvoor hulde. 5-0 voor Ajax 5 and the train moves on.

Halte 17 Den Haag. VOL IN DE ANKERS moest de machinist van de trein. Wat niemand verwacht had gebeurde … de TGV stond niet alleen stil, iemand had kennelijk aan de noodrem getrokken. Na een 5-0 ruststand sloten we met een pijnlijke 6-1 nederlaag af. Na 16 ongeslagen wedstrijden en met 15 overwinningen der onzen had HVV de wedstrijd van hun leven gespeeld en dat is best knap als je al bij de veteranen speelt.

Halte 18 Amsterdam. Dit is stom genoeg altijd de mooiste wedstrijd om heen te gaan na een nederlaag, een op zichzelf op revanche bewust Ajax 5. Daar ga je eens goed voor zitten en we werden niet teleurgesteld. Na een 6-0 ruststand raasde Ajax 5 op volle vaart en noteerde een 10-0 overwinning tegen ASC, onze naamgenoot uit Oestgeest.

Halte 19 Utrecht. De trein reed iets minder snel dan vorige week maar nog altijd hard genoeg … 0-5 tegen UVV Black Devils

Halte 20 Rotterdam. Per definitie altijd de mooiste, maar ook de moeilijkste wedstrijd tegen onze vrienden van Sparta. Zelfs een TGV heeft wel eens oponthoud, eerlijk gezegd ditmaal geen schande na een 2-2 tussenstand anticipeerde onze gastheren beter en bezorgde ons de tweede nederlaag van het seizoen (4-2). Ook onze Old Heroes blijken menselijk te zijn. De machine liep wekelijks als een zonnetje liep, maar nu even niet. Maar nog steeds drie punten voor op de rest.

Uiteindelijk bleek dit genoeg voor derde titel op rij, omdat de wereld ineens stil kwam te staan na 20 speelrondes in plaats van 26. Iedereen had het liever anders gezien, maar het siert onze meer dan gewaarde opponenten dat zij ons de titel gunnen in een tot op speeldag 20 opnieuw memorabel seizoen waarin Ajax 5 vanaf speelronde 2 eerste stond (na speeldag 1 was dat AFC met een 5-0 doelsaldo ten opzichte van Ajax 5 met 4-0).

Zo sluit ik af zoals gewoonlijk met Leve de Old Heroes, MAARRR nog belangrijker … LANG LEVE alle klassieke veteranen en LANG LEVE U … trouwe volgers van onze site. Blijf gezond, houdt de moed erin en hopelijk weer tot snel op of langs de velden of via het digitale speelveld.

De eindstand (of tussenstand zoals u wilt):

Tekst: Paul

Share