Kort interview met hoofdtrainer Yuri Rose

Yuri, allereerst … hoe gaat het met jou en je familie in deze bizarre tijd ?
“Het gaat goed, iedereen in mijn omgeving is gelukkig nog gezond. Het is natuurlijk wel een hele bijzondere en onzekere tijd. Ik hoop dat we ons hier snel doorheen slaan.”

In hoeverre ben je nog voetbal bezig momenteel in deze periode?
“Ik (wij) ben druk bezig met het samenstellen van de zaterdag 1 selectie voor komend seizoen. Daarnaast begeleid ik mijn zgn. mentor spelers bij onze jeugd. Kortom, ik ben aan het werk maar natuurlijk wel veel minder dan ik dat graag zou willen.”

Ben je volgend seizoen nog de trainer van Ajax zaterdag 1 ?
“Ja, ik ben komend seizoen nog de hoofdtrainer. Mijn huidige assistent John Merks vertrekt (naar Ilpendam, red.) wel. Voor John komt Dion Glumac over van Ajax zaterdag 2 waar hij assistent is van Detlef Le Grand. Dion is overigens ook oud-speler van dit team. Verder blijft de begeleidingsstaf in tact.”

Op welke wijze en hoe vaak heb je contact met de begeleiding en spelers ?
“Ik heb vooral veel contact met teammanager Jan Fleijsman omdat we de selectie verder moeten samenstellen. Daarnaast probeer ik regelmatig contact te houden met de spelers. Ze hebben allemaal een trainingsschema opgestuurd gekregen om in ieder geval fit te blijven. Helaas hebben we geen meters voor de spelers waardoor we alles kunnen checken. Ik ga er dus vanuit dat ze het schema opvolgen hoewel dat niet te controleren is totdat we weer op het veld kunnen staan.”

Wat zijn je verdere ambities als trainer ?
“Ik ben in het bezit van UEFA A. Ik wil me blijven ontwikkelen bij zowel de Zaterdag 1 als bij onze jeugd in de bovenbouw. Ambities als hoofdtrainer in het betaalde voetbal heb ik op dit moment niet hoewel een rol als assistent-trainer in de eredivisie goed bij me zou passen denk ik. Maar voor nu is dat niet aan de orde en heb ik het uitstekend naar mijn zijn.”

Ben je verder al bezig met het volgende seizoen?
“Jazeker. We zijn al wedstrijden aan het plannen, maar dat is lastig omdat we geen idee hebben wanneer we weer het veld op mogen. Er komen wat nieuwe jongens bij (Bryan Ottenhoff van OFC, Genridge Prijor van ONS Sneek en Lars Middelwijk komt terug van DOVO) en er vertrekken een aantal spelers (Mitchel Bormann naar FC Lisse, Toer Bouwman naar Noordwijk en Chavez Uitenwerf naar VVOG. Ook Jay Winter, Ralph Jurka en Kevin Owusu Asare gaan hun geluk elders beproeven). Last but not least weet Kenneth Misa-Danso nog niet of hij op dit niveau doorgaat in verband drukke werkzaamheden en staat Koen Blommestijn in de nadrukkelijke belangstelling van FC Volendam. Kortom, we kunnen niet stilzitten de komende weken.”

Tenslotte, wat mis je nu het meest van het voetbal?
“Puur het op het veld staan met de spelers en mijn collega’s. Voetbal is heel belangrijk voor me en iedere dag dat ik bij Ajax met de jeugdspelers en de zaterdag 1 mag werken is genieten. Je mist iets pas als je ertoe gedwongen wordt en zo is deze tijd.”

Share