KNVB-Beker: Ajax treft bekende tegenstander

Beide halve finalisten in de districtsbeker van afgelopen seizoen staan zaterdag in Culemborg opnieuw tegenover elkaar. Zondagderdeklasser SMVC FairPlay kwam op 7 mei 2008 (zie tevens ons archief) als volslagen onbekende op bezoek op De Toekomst in de wetenschap dat er mocht worden deelgenomen aan de KNVB-beker tijdens dit seizoen.

foto: Rob van Vliet

De toen nog vierdeklasser, onder leiding van speler/trainer Mourad El Idrissi, liet een verbluffende indruk achter en Ajax mocht zich pas na het nemen van penalties finalist noemen. Uiteindelijk werd door Ajax de districtsbeker gewonnen (3-1 winst na verlenging tegen Hollandia 2).
Waar beide teams uiteraard op hadden gehoopt is het treffen tegen een profclub. Helaas moet een van beiden hierop blijven hopen. De winnaar van dit duel komt echter uit in een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Genoeg uitdaging derhalve om er vol tegen aan te gaan. Om 17.00 uur wordt er op sportpark Westersingel in Culemborg afgetrapt. Scheidsrechter is de heer R.H.J. van der Waerdt.

Share