oefenwedstrijd: Winst in Volendam, 1-2

Image Hosting

Middels een 1-2 zege op de A1 van FC Volendam heeft Ajax de voorbereiding, voor wat betreft oefenwedstrijden, afgesloten.
Image Hosting

Voor rust kwamen de jonge Volendammers aan de leiding maar zorgde Sergio Keizersweerd voor de gelijkmaker. In het KRAS-stadion maakte in de tweede helft Furghill Lie-A-Kwie de winnende treffer.

Verslag: Marcel

Vandaag sloot Ajax een intensieve voorbereiding af met pittige tegenstanders. Na de uitschakeling van vorige week in de Sudtourscup FC Volendam A1 bereid gevonden om tegen te spelen. Voor een handjevol publiek werd er in het knusse stadionnetje erg rommelig en chaotisch begonnen door beide teams. Met in ons achterhoofd de heerlijke pot tegen de FC Hilversum was dit begin een kleine tegenvaller.

Image Hosting

Het eerste serieuze schot viel na een kwartier spelen toen Terry Klokkemeijer zijn schot geblokt zag. Aan de andere kant was het Volendam dat heel dichtbij de 1-0 was maar een schot op doel werd door een teamgenoot per ongeluk van de doellijn gehaald nadat hij in de ban van het schot stond.

Image Hosting

Toch was dit het begin van een aantal produktieve minuten want in de 25e min. was het Volendam dat de leiding nam door Embriqs die doelman Danny vd Woude met een subtiele voetbeweging passeerde, 1-0. Lang genoten “de wijdbroeken” hier niet van want in de 28e min. was het Ajax dat profiteerde van balverlies op het middenveld. Terry Klokkemeijer ging een combinatie aan met Sergio Keizersweerd die beheerst onder de Volendam-doelman heen schoot, 1-1. De rommelige eerste helft werd uiteindelijk met deze score afgesloten.

Image Hosting

Na rust toen er gretig gewisseld was door Ajax was het kopje koffie nog niet leeggedronken of Kevin van Baarlen vuurde een vliegend schot af op doel. Zijn poging ging rakelings naast. Toch was het Volendam dat in die tweede helft regelmatig gevaarlijk doorbrak en het lichte overwicht had. Het tempo bleef hoog en de Ajax verdediging onder leiding van Mark Wolthuis en Sven Onclin. die tegen zijn oude club speelde, hielden stand en anders was daar de ingevallen doelman Dennis van der Kraan die een sta in de weg was voor het andere Oranje.

Image Hosting

Moet gezegd worden dat Ajax regelmatig ook goed uitbrak maar op zijn beurt vanmiddag een abonnement had op buitenspel staan of was de grensrechter ………….? Hoe dan ook het venijn zat hem in de staart nadat Volendam tien minuten voor tijd een onbegrijpelijke kans had laten liggen op 2-1 was het Ajax dat pardoes de overwinning ging meenemen. In de allerlaatste minuut viel een cornerbal op het hoofd Furghill Lie-A-Kwie die via een lichaam van een Volendam-verdediger inkopte, 1-2.

Image Hosting

Ajax had daarna zowaar de score kunnen vergroten nadat er nog een aantal mogelijkheden onstonden na prima aanvallen, maar moet gezegd worden dat een hogere uitslag gezien het wedstrijdbeeld niet verdiend geweest. Heel stiekum verlieten de mannen van trainer Constantijn Schouten met een 1-2 overwinning het palingdorp.

Image Hosting

En zo kwam er een einde aan een succesvolle voorbereiding met wisselende resultaten en met bij vlagen prima verzorgd voetbal. Het geeft de burger moed … dit team heeft aan voetbalinhoud t.o.v vorig seizoen duidelijk een stap vooruit gezet maar nu de week van de waarheid aanbreekt met de districtsbekerwedstrijd tegen FC Chabab en de eerste ronde van de KNVB-beker uit tegen SMVC Fair Play in het vooruitzicht zijn er natuurlijk geen garanties te geven .

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

Image Hosting

De opstellingen van beide teams:

0809vola1_aja00
Hosted by eSnips

Share