oefenwedstrijd: FC Hilversum – Ajax 1-4


Op het fraaie sportpark Crailoo heeft Ajax dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen zondaghoofdklasser FC Hilversum met 1-4 gewonnen.


Lie-a-Kwie op weg naar de 0-1


Voor rust bracht Furghill Lie-a-Kwie Ajax aan de leiding. Na rust zorgde Kevin van Baarlen voor de 0-2 alvorens de thuisploeg iets terugdeed. Richard Lynch en Sven Onclin (strafschop) tekenden uiteindelijk voor de 1-4 eindstand.

De slotfase van de wedstrijd verliep enigzins onvriendelijk en werd tien minuten voor tijd uiteindelijk gestaakt door de scheidsrechter wegens een grove charge op Pip Whien door een der Hilversummers. Pip Whien verliet hinkend het veld maar waarschijnlijk valt z’n blessure mee.

Verslag: Marcel

Op het gezellige sportpark Crailo0 bij het naar de hoofdklasse gepromoveerde FC Hilversum speelde Ajax opnieuw een oefenduel tegen een sterke opponent. De Amsterdammers speelden fris en gretig en de eerste vijftien minuten deelde Ajax de lakens uit. Toch was het de thuisploeg die de eerste serieuze kans kreeg, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Ajax combineerde vrolijk over het veld en het positiespel zag er bij vlagen zeer verzorgd uit, met name de vleugels waren weer een grote kwelling voor de tegenstander; Richard Lynch en Furghill Lie a Kwie waren niet te stoppen. Na ruim twintig minuten was het Siver Abdulrahman die de bal op het middenveld oppikte en deze naar Furghill doorspeelde. De behendige spits draaide de zestien in en probeerde met een bekeken schot de bovenhoek te bereiken. Onderweg werd zijn bal echter aangeraakt waardoor de goalie van FC Hilversum het nakijken had, 0-1. De soms pittige eerste helft werd tevens met deze score afgesloten, waarin moet worden gezegd dat Hilversum aardig meevoetbalde

Na de thee werd er opnieuw voor een vriendschappelijk duel goed gevoetbald. Beide ploegen kozen de aanval. In de 53 minuut was het Terry Klokkemeyer die mocht aanleggen voor een vrije trap. Van ruim vijfentwintig meter schoot hij snoeihard op de goal, de keeper wist met enige moeite dit schot tegen te houden maar de rebound werd keurig diagonaal ingeschoten door Kevin van Baarlen: 0-2.

Hierna drong FC Hilversum wat feller aan en dat resulteerde in een serie van reddingen van de ingevallen doelman Danny van der Woude maar na twee safes was het na de derde keer wel raak na ruim een uur spelen, 1-2.
Ondanks de tegenvaller bleef Ajax goed voetballen en lang mocht de thuisploeg niet genieten van de aansluitingstreffer, want nadat Sergio Keizersweerd een perfekte voorzet gaf op het hoofd van Richard Lynch was het in de 65e minuut alweer 1-3.
Helaas werd het duel hierna wat grimmiger en het was voor de scheidsrechter niet altijd makkelijk om alles te blijven volgen. De vele irritaties namen toe nadat Sven Onclin in de 77e minuut binnen het strafschopgebied werd gevloerd: een zuivere penalty maar de spelers van FC Hilversum waren het daar niet zo mee eens. Hoe dan ook … Sven wist zich wel raad met deze kans en zo liep Ajax uit naar 1-4.
In de 80e minuut zag de scheidsrechter zich genoodzaakt het duel vroegtijdig te beindigen nadat Pip Whien door een onbesuisde aktie van achteren werd neergehaald, waarna de vlam in de pan sloeg en zo kreeg dit leuke hoogstaande duel een einde dat niet past binnen een voorbereiding. Ajax liet zien weer een stapje verder te zijn op weg naar hopelijke een goede start in de beker en competitie.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Adverteren bij Daisycon

Share