oefenwedstrijd: geflatteerde nederlaag tegen Hollandia

Ajax heeft in de vierde oefenwedstrijd van de voorbereiding thuis met 0-3 verloren van zondaghoofdklasser Hollandia uit Hoorn. Voor rust hadden de Ajacieden een licht veldoverwicht. Door vroeg te storen bij de Horineze opbouw kwam de vice-algeheel amateurkampioen niet in z’n spel. Het leverde Ajax dotten van kansen op maar Furghill Lie-A-Kwie, Richard Lynch en Siver Abdulrahman wisten allen niet het net te vinden. In de tweede helft bij beide teams veel wisselingen. Hollandia profiteerde uiteindelijk van onwennigheden en fouten van Ajax en kwam tot een geflatteerde maar terechte zege. Tien minuten na rust zorgde Patrick van Dijk via de binnenkant van de paal voor 0-1. Nadat Gideon Coronel op aangeven van de sterk spelende Kevin van Baarlen de kans op de gelijkmaker liet liggen maakten in de laatste tien minuten Ricardo Pengel en Mo El Bouziani nog twee doelpunten voor de bezoekers. Een leerzame avond voor Ajax (met name de tweede helft in effectiviteit) tegen een topamateurploeg. De voorbereidingsfase wordt aanstaande zaterdag hervat met een mini-toernooi in het kader van de Sudtours Cup op de velden van DCG in Amsterdam-West.

Opstelling Ajax:
Danny van der Woude, Guus Uhlenbeek (60. Wouter Kloes), Paul Michielsen (46. Marc Wolthuis), Sven Onclin, Kevin Westmaas (60. Terry Klokkemeijer), Siver Abdulrahman (46. Pip Whien), Rene Biesot (46. Gideon Coronel), Kevin van Baarlen, Kurdo Mohamad (46. Sergio Keizersweerd), Furghill Lie-A-Kwie (60. Mick van Moerkerk), Richard Lynch

Adverteren bij Daisycon

Share