Ajax zaterdag 2 uitgeschakeld in districtsbeker

Verslag: Andre

In een koud, kil, nat en winderig Volendam heeft Ajax 2 geheel onnodig het bekertoernooi vroegtijdig moeten verlaten, al doet de uitslag anders vermoeden: Ajax had vandaag met een beter resultaat het vissersdorp kunnen verlaten.

Ajax, dat met de stevige wind in de rug aan de wedstrijd begon, drukte Volendam naar achteren. Nick Goede was dichtbij de openingstreffer, zijn indraaiende vrijetrap ging -gedragen door de wind- rakelings over de lat, aan de andere kant had Danny Been een reflex nodig om de van dichtbij ingeschoten bal te stoppen.
De wijdbroeken kwamen in de 16e minuut verrassend aan de leiding,een corner werd door de gehele Ajax verdediging gemist en bij de tweede paal binnen getikt 1-0. In de 29e minuut was het wederom de mee opgekomen Nick Goede ,die de bal uit een vrijetrap boven op de lat plaatste.
Het spel golfde over en weer, Ricardo Peeters was dichtbij de gelijkmaker maar zijn inzet werd op de doellijn gestopt.
Even later was het toch raak voor de Ajacieden ,Giano Bonam stuurde Dennis Eier fraai weg ,zijn voorzet belande bij Jendro Halman die beheerst de gelijkmaker aantekende 1-1.
Ajax wilde doordrukken, een afstand schot van Erik Smits ging rakelings naast de paal. Volendam kwam kort voor de rust goed weg ,nadat de doelman onder een hoge bal doorging en tot zijn geluk de bal naast het doel zag gaan,Ruststand 1-1.

In de rust had trainer Dennis van de Wal zijn mannen op scherp gezet. De afspraak werd gemaakt om direct vanaf de aftrap Volendam onderdruk te zetten. De meeste Ajacieden stonden hier nog over na te denken ,want het was Volendam dat bij de eerste aanval direct doel trof,door niemand gehinderd kon de Volendam spits van dichtbij de 2-1 op het scorebord plaatsen.

Gesteund door deze meevaller en de wanorde in de Ajax achterhoede werd het in de 51e minuut 3-1 voor de oranjehemden. Nick Goede die de eerste helft twee maal pech had ,verspeelde in de 60e minuut geheel onnodig de bal,de Volendam aanvaller gaf Danny Been met een lob het nakijken 4-1.De van Ajax 3 geleende spelers Patrick Voornhout en Alex Liefhebber kwamen nog in het veld voor de geblesseerde Ricardo Peeters en Nick Goede.

20 minuten voor het einde kwam Ajax op 4-2 ,de naar rechts uitgeweken Jendro Halman plaatste de bal hard voor het doel , Giano Bonam schoot de bal hard in de hoek. In de 80e minuut was het wederom Giano Bonam die de bal na een knappe solo hard op de vuisten van de doelman schoot,Domenico Savastano schoot de terug springende bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal .Eindstand 4-2
Ajax krijgt volgende week al de kans op revanche, dan komt Volendam voor een competitie wedstrijd naar de Toekomst ,aanvang 12.30 uur.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share