Ajax Veteranen-Zuidoost United Veteranen (1-1) 16-10-2010

Ajax moest aantreden tegen het voormalige K.S.J.B. tegenwoordig door het leven gaand als Zuid Oost United . In het verleden waren dit altijd lastige duels en de verwachting voor deze keer was niet anders.Zeker nu trainer Buskermolen wederom geconfronteerd werd met een indrukwekkende blessure/afwezige lijst .Kijkend naar de oorzaak van de blessure/afwezigheid kan men een bepaalde trend ontdekken.
Been overtraind, Beukeboom overtraind,Bosma overtraind,van Damme overtraind,Heuvel overtraind,Klockenbrink overstrooid,Schutz nooit getraind,van Wagtendonk overtraind, Worst over datum en Keane overdreven bezig om fit te raken door de Chinese muur 3 keer heen en weer te rennen. Blijven over 14 spelers waarbij 1 speler slechts een kwartiertje mocht meehobbelen . Deze speler {om privacy redenen geen naam} komt terug van een verblijf van 3 weken in een kliniek voor behandeling van een gok,seks en drankverslaving . Vooraf maakte Pippo Burgers echter nog een weddenschap met een medespeler . ,,Wedden om 5 flessen Glenfiddich dat ik de vrouwelijke wedstrijdsecretaris van Z.O.U. en haar 3 vriendinnen te grazen neem”.
Technisch direkteur Lefeber heeft in het wekelijkse evaluatiegesprek er bij Buskermolen op aangedrongen dat de blessurelijst heel snel verminderd moet worden. Toen Buskermolen voorstelde om in plaats van 2 keer maar 1 keer per week te gaan trainen onstak de T.D. in grote woede en brulde dat Ajax een voetbalclub was en geen bingoclubje die 1 keer per week bij elkaar komt. Lefeber eiste van Buskermolen dat er minimaal 3 keer per week getraind wordt en op zondag een uitlooptraining. Aanvoerder Been heeft toen bemiddeld in deze kwestie en het resultaat is dat Ajax 1 keer per week gaat trainen en dat Ajax een,,trainingstage”heeft in Hamburg van 7 januari tot en met 24 januari.
Vooraf aan de wedstrijd had houthakker Lee nog een noviteit daar met paarse voetbalschoenen de warming-up te doen. Lee denkt erover een eigen lijn voetbalschoenen op de markt te brengen. Adilee Zero ,voor de voetballers die er niets van kunnen, Lee Coq Sportif SM , voor de kinky voetballers, Pantofola di Leeadora , voor de pantoffelhelden en Hummelee Britney, voor het damesvoetbal.
Ajax begon sterk aan de wedstrijd en na een mooie aanval was het Reiz die de 1-0 maakte. Reiz vorig jaar nog langdurig geblesseerd heeft de klassieke Ajax opleiding gevolgd door van de zaterdag 1 af te zakken naar zaterdag 3 en dit seizoen onopgemerkt te debuteren bij het vlaggeschip van Ajax. In de rust werd Buskermolen weggeroepen met de mededeling dat ze hem nodig hadden bij de wedstrijd Ajax-N.A.C. diezelfde avond in de Arena. Buskermolen dacht dat hij Jol moest assisteren maar het bleek om een probleemje bij de catering te gaan. En zo stond Buskermolen de hele avond rolmopsen en osseworst rond te brengen in de Hennie Lounge , een klein ,donker maar gevaarlijk gezellige lounge waar alleen Kaapse Kraal geschonken wordt.
Ook in de tweede helft was Ajax de betere partij maar wist niet te scoren . Z.O.U. kreeg 1 mogelijkheid en verzuimde niet om te scoren. 1-1.Ajax bleef aanvallen maar was niet bij machte om de 2-1 te forceren en bleef steken op een 1-1 gelijkspel en bleef met een kater achter. Ook werd Ajax opgeschrikt door 2 hooligans {ZIE BIJLAGE}die het duidelijk niet eens waren met de gang van zaken bij Ajax en het feit dat Ajax op een teleurstellende 5 de plaats staat met 5 punten achterstand op koploper Z.O.B.
,Mens erger je niet ‘ speler van de week, Marc Reiz. Niet vanwege zijn spel maar gewoon omdat hij aan de beurt was. A.s. zaterdag de topper tegen Zwanenburg om 15.00 uur op de Toekomst.

Johan Hogenhout

Share