AJax Veteranen-Zwanenburg Veteranen (3-0) 23-10-2010

Zaterdagmiddag om een uur of 1 stapte ondergetekende in de auto om zijn wekelijkse wedstrijd te spelen. Zoals iedere week gooit hij zijn tas achter in de auto zwaait vrouw en kinderen gedag en steekt zijn duim op naar de buurman die hem naroept ,, Winnen hè, . Hij neemt zoals altijd zijn vaste route door de polder . Normaal gesproken toetert hij naar de koeien die langs de weg grazen doet zijn schuifdak open laat zijn lange blonde haren wapperen in de wind en speelt volgens op zijn Ipod zijn vaste speellijst af. Als eerste Lou Rawls met World of Trouble {die avond ervoor was het weer gezelig in Anno 1890} . Aan het eind van de Nesserlaan komt nummer 2 , Dave Matthews Band met Stay,Wasting Time en wanneer hij heerlijk uit zijn dak gaat bij het eind van dit nummer staat hij voor het stoplicht bij de brug van Ouderkerk waarbij de andere autobestuurders kijken met een blik van , Hé is dat niet die stijlvolle verdediger van de Ajax veteranen ‘. Het stoplicht gaat op groen en hij scheurt weg ondertussen het ultieme voetbalnummer op keihard.
,Eisemop’ van Zijlstra . De adrenaline is top eenmaal aangekomen bij de poort van de Toekomst.Duizenden fans staan hem al op te wachten en Been sr. opent de slagboom en wenst hem succes. Eenmaal in het spelershome groet hij de goedgeluimde barkeeper Hans en zoals altijd heeft Bettine {de charmante ,blonde kantinejuffrouw met een subtiele decolleté} al een lekker bakje koffie ingeschonken en zegt tegen hem , Hier , lieve schat en doe je best hè ‘. Samen met zijn teamgenoten kleedt hij zich om en hoort van de enkele vrijgezellen wie er nu weer verliefd is sinds vrijdagavond.De warming-up gaat lekker in het zonnetje en hij denkt wat is het leven toch mooi.
Hoe anders was het deze keer .De auto met schuifdak doet het niet.De buurman wil hem te lijf en schreeuwt , Blijf uit de buurt van mijn vrouw’. In de spiegel ziet hij dat de kapper er deze keer wel erg veel heeft afgeknipt . De koeien vonden het te koud en staan op stal en in de andere auto zit slechts 1 gebrande CD . Als eerste Bassie en Adriaan met , Dag vriendjes’ . Rijdend op de Nesserlaan kijkt hij uit het raam en ziet enorme donkere wolken, bomen die krom staan van de wind en kijkend op zijn dashbord ziet hij dat het 2 graden is ondertussen is nummer twee aan de gang. , Het is weer voorbij die mooi zomer ‘ van Gerard Cox. De brug van Oudekerk blijkt afgesloten te zijn en bij het keren raakt hij bijna een andere auto De kwade bestuurder doet zijn raampje open en roept , Hé , ben jij niet die verdediger van de Ajax veteranen.
Enigzins verrast knikt hij vriendelijk en zegt , Ja , dat ben ik’. , Wat ben jij slecht ‘roept de bestuurder en rijdt weg met een verkleurde Feyenoord sticker op de bumper. Op weg naar de Toekomst speelt ondertussen nummer drie , Laat me alleen ‘in de cover versie van Henk de Gier. Eenmaal aangekomen blijkt hij ook bijna de enige te zijn . De slagboom moet hij zelf open doen en ondertussen komt het met bakken tegelijk uit de hemel. Zeiknat komt hij de kantine in en ziet Hans slapend achter de tap. Bettine met een ordinaire decolleté tot aan haar navel komt uit de keuken en roept , Wat kom je doen ? Als je koffie wil ,weet je waar het staat. Inmiddels komen een voor een de spelers binnendruppelen . Eentje loopt naar de trainer en zegt , Trainer , ik denk niet dat ik kan spelen . Buskermolen vraagt waarom dan niet . Nou , mijn verkering is vanmorgen uitgegaan en ik ben te emotioneel om te spelen. Beukeboom toevallig aanwezig laat zijn sociale kant zien en zegt. , Goh ,wat rot voor je maar kop op .Niet een hand vol maar een land vol.Trouwens je ex is er ook al overheen want die was gisteravond bij mij en die had nergens last van. Ja ,van mij ‘. De desbetreffende liep huilend weg en zo stond Buskermolen met 12 man. De warming-up viel letterlijk en figuurlijk in het water en ondergetekende denkt , Wat is er leuk aan voetbal ‘.

Gelukkig waren Bromsnor van Wort en Danny de Jong bereid om mee te doen en begon Ajax sterk tegen het altijd lastige Zwanenburg. Zoals wel vaker wist Ajax het sterke overwicht niet om te zetten in doelpunten en was de ruststand 0-0. Na rust bleef Ajax goed voetballen en kreeg het in 70 ste minuut een vrije trap. Misschiet-indiaan Klukkluk Koster probeerde weer eens de schijntrap en in plaats van net te doen alsof hij schiet raakte hij nu echt de bal hij schoot hij eindelijk eens raak. De 2-0 kwam op naam van Bromsnor die als enige koelbloedig bleef na een scrimmage . De 3-0 kwam van de schoen van Darshoen en dit was tevens de eindstand . Na een goede wedstrijd in de snerpende kou is het extra genieten van een heerlijke warme douche en ook de derde helft is dan aangenaam hoewel niet iedereen aanwezig was maar dat kan komen doordat enkele spelers verplichtingen hadden bij het Kwakoe Oktober Fest. Ondergetekende ging met een lekker gevoel naar huis en stapte in de auto zette de cd aan en hoorde , Never give up on a good thing ‘ van George Benson en dacht , Yeah right’ .

Johan Hogenhout

P.S. Rabo renner van de week , Danny de Jong van zaterdag 3. Danny bedankt voor het invallen.

Share