Ajax zaterdag 3 verslaat AFC met grote cijfers …1-5

Ajax zaterdag 3 heeft vanmiddag de uitwedstrijd tegen AFC 2 met 1-5 gewonnen. Ajax kwam vrij snel op voorsprong door een kopbal van Marc Wolthuis. AFC (met name Bryan Roy) was met een aantal schoten gevaarlijk, maar de Ajacieden wisten de voorsprong tot de rust te behouden. Na rust breidde Dennis Husers de voorsprong uit voor het gretige en bij vlagen zeer goed spelende Ajax. Nadat doelman Rende Luitjes met een aantal goede reddingen zijn doel schoonhield deed Marc Stuut de wedstrijd op slot (0-3). AFC, met een goed spelende Aron Winter, wist dat de wedstrijd gespeeld was. Toch bleef de ploeg op zoek naar de eretreffer en dat viel te prijzen. Die viel echter niet voordat Ajax via Giorgio Tsie en (wederom) Dennis Husers op 0-5 was gekomen. John Ewbank redde dan alsnog de eer voor AFC en bracht met zijn treffer de eindstand op 1-5. Ajax rukt door de zege op naar derde plek. Weliswaar lijken momenteel koploper CSW en nummer twee DVVA onklopbaar, maar het seizoen is nog lang. Volgende week komt Geinoord uit Nieuwegein op bezoek op De Toekomst.
Klik hier voor de foto’s gemaakt door Peter Liefhebber.

Share