districtsbeker: AJAX WINT BEKER

Op een nat en zwaar bespeelbaar veld op De Toekomst heeft Ajax voor de tweede keer in zijn bestaan (na 2005) de districtsbeker gewonnen. Gemakkelijk ging het niet. Tegenstander Hollandia uit Hoorn, het tweede team wel te verstaan, imponeerde in beker tegen diverse (zondag)hoofdklassers dus van onderschatting aan Ajax-zijde kon geen sprake zijn.
In de eerste helft was Ajax dan ook, zonder dat het echt goed voetbalde, de bovenliggende partij. De dapper verwerende Horinezen lieten zo nu en dan goed combinatievoetbal zien, maar echte kansen leverde het niet op. Opvallend in die eerste helft waren de vele blessurebehandelingen waardoor het spel veel stil lag en de wedstrijd maar niet op gang kwam. In de eerste tien minuten krijgt Ajax twee goede kansen. Sergio Cameron mist in de eerste minuut vlak voor doelman Frank Mol. Zijn volley gaat naast. Kurdo Mohamad krijgt na tien minuten vrije doorgang richting diezelfde doelman, maar Ben Koning houdt de doorgebroken Mohamad vast. Scheidsrechter Smit besluit opmerkelijk genoeg tot slechts een vrije schop voor Ajax, die Cameron vervolgens niet weet te verzilveren. De hoogtepunten van de eerste helft zijn hiermee verteld.
In de tweede helft viel er meer te genieten. Ondanks matig spel aan beide kanten toonden beide teams wel een enorme inzet. Voordat Kurdo Mohamad Ajax op voorsprong zette, lieten Vincent de Groot en Siver Rahman al enorme kansen liggen. Beide keren was Hollandia-doelman Frank Mol een sta-in-de-weg. Ajax weigerde Hollandia de definitieve neklsag te geven en zowaar kwam de ploeg van trainer Bart Woldberg (jeugdscout van Ajax) nog langszij. Na een vermeende handsbal van Rene Biesot besloot scheidsrechter Smit tot een penalty. Doelman Danny van der Woude stopte bijna de inzet van aanvoerder Stacey Majoor, maar zag de bal onder hem doorgaan. Krap tien minuten voor tijd mocht Ajax-aanvoerder Sergio Cameron ook aanleggen voor een penalty nadat Kurdo Mohamad als doorgebroken speler onreglementair was gestuit door Ben Koning. Koning kreeg de rode kaart, maar Cameron zag zijn inzet gekeerd door Frank Mol die en passant ook nog de rebound van invaller Quincy Bilonda keerde. In de verlenging was de pijp leeg bij de Hoornse formatie. Sergio Cameron en routinier Mark Stuut (speler van het tweede elftal) profiteerden en beslisten in de eerste helft van de verlenging de wedstrijd. Cameron rondde een uitbraak met Quincy Bilonda af, nadat Bilonda goed opzij keek naar de meegespurte Cameron. Stuut onderschepte de bal na slecht uitverdedigen van Hollandia en liet Frank Mol met een bekeken schuiver kansloos. De buit was binnen voor de Ajacieden. In de tweede helft van de verlenging waren beide teams op en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Feestvreugde bij Ajax na het klinken hiervan en een schitterend slot van Mark Geestman. De routinier speelde zijn 300ste officiële wedstrijd voor Ajax en werd bij aanvang in het zonnetje gezet door (o.a.) de vaste supporters Guido, Marcel en Cor. Klik hier voor een interview met Mark Geestman.
Ajax kan zich als winnaar van West 1 nu opmaken voor een confrontatie met de winnaar van van het district Zuid 1 (Unitas of RKVVO) of de winnaar van het district Oost (Glanerbrug of Achilles ’29). Speeldatum is zaterdag 7 juni.

Klik hier voor de TV-beelden van RTV-NH. Klik op Noord-Holland Sport 18 mei 2008.

Klik hier voor een beeldverslag op www.ajax.nl

Scoreverloop:
65. 1-0 Kurdo Mohamad
77. 1-1 Stacey Majoor (pen.)
98. 2-1 Sergio Cameron
102. 3-1 Mark Stuut

Opstelling Ajax:
Danny van der Woude, Danny Frans (84. Mark Stuut), Paul Michielsen (105. Jeremy Overbeek Bloem), Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Rene Biesot, Mark Geestman, Kurdo Mohamad, Vincent de Groot (71. Quincy Bilonda), Sergio Cameron

Opstelling Hollandia 2:
Frank Mol, Bob van Leeuwen, Kobus Hoogendoorn (30. Arjen Brouwer), Joao dos Santos, Ben Koning, Mark van Putten, Travis Reuser, Bart van Hulst, Stacey Majoor, Tim Swart (71. Yousef Durmaz), Niels van der Woude (43. Jermiane Ristie)

Scheidsrechter:
De heer J.A.M. Smit

Gele kaarten:
Vincent de Groot, Sergio Cameron (beiden Ajax), Yousef Durmaz (Hollandia 2)

Rode kaart:
Ben Koning (Hollandia 2)

Image Hosting
Rene Biesot brengt de bal langs Joao dos Santos

Image Hosting
doelman Frank Mol is eerder bij de bal dan Siver Rahman

Image Hosting
Jeremy Overbeek Bloem stijlvol

Image Hosting
Mark Geestman pakt Mark Stuut vast na zijn doelpunt


jubilaris Mark Geestman wordt geinterviewd voor AjaxTV


aanvoerder Sergio Cameron krijgt de beker overhandigd

trainer Constantijn Schouten kan met opgeheven hoofd door z’n woonplaats lopen

Meer foto’s van de wedstrijd vind je hier.

Klik hier voor meer foto’s van de huldiging en hier om deze foto’s te bestellen.

Adverteren bij Daisycon

Share