Verslag Ajax Vet.-R.K.A.V.I.C. Vet. (5-0) 06-11-2010

In een zeer bewogen periode moest Ajax op 6 november aantreden tegen R.K.A.V.I.C. . De nummer laatst van de Riekerhavencompetitie zou een mooie tegenstander zijn om het gebrek aan schotkracht weer wat op te vijzelen. Hoewel de 5-0 overwinning aardig klinkt was de wedstrijd niet om over naar huis te schrijven . 1-0 Burgers , 2-0 en 3-0 Darshoen , 4-0 Heuvel en 5-0 Reiz.
Twee minuten voor tijd riep stadionomroeper Floris Thoolen om dat ,,man of the match “Rob Vrolijk is geworden. De stadionomroeper was echter vergeten de microfoon uit te zetten en zo kon iedereen horen hoe dhr. Been sr. tegen Thoolen riep dat Rob Vrolijk al 4 jaar niet meer bij Ajax speelt . Genant werd het toen Thoolen reageerde met de opmerking , O ,dan heb ik die 50 euri gekregen van die vrolijke jongen ,Hoe heet ie ook alweer ? Ronnie Tevreden . En zo was iedereen getuige hoe ineens Ronnie Tevreden Batavia stad speler van de week werd. Na afloop reageerde voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. onder het genot van een kruidige Klein Begin Merlot Shiraz 2009 dat niemand in aanmerking kwam voor de titel ,Man of the Match’ behalve van der Sluis als die niet opzichtig door zijn benen werd gespeeld Hennie H. gaf Sluis nog een tip door voortaan met een elastiek om zijn benen te spelen. Hierop besloten alle aanwezigen bij de derde helft het lied in te zetten , O Sluisie Sluismans met je elastieke benen” .
Tijdens de door een selectief gezelschap bezochte derde helft was Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} ook aanwezig en riep op om de Algemene Ledenvergadering van 14 december bij te wonen Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} kwam zelfs met enkele kandidaten voor de komende ledenraadverkiezing.Kees Mouliér bekend oud speler van de veteranen . Kwam altijd de eerste training ,haalde zijn tas met spullen en had de rest van het seizoen andere verplichtingen. Eno Opdoffer ,een hardwerkende verdediger waarover van Basten ooit zei, het is toch triest als je zo slecht kan voetballen. Peter Bouvier, die kon bogen over een schijnbeweging genaamd de hondenbeweging . I rest my case. En Ting e Ling de man die meer vrouwen dan voetbalclubs heeft versleten is eigenlijk de enige serieuze optie. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden} had ook nog kritiek op Hij {wiens naam wel genoemd mag worden} capitano Been jr. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden } vindt het belachelijk dat iedere avond om 23.50 de reclameborden aangaan met de tekst ,, Robbie Sport Leg for president”. Been reageerde kalm en beheerst en zei dat Hij {Been dus} de enige logische kandidaat is om Ajax uit het slop te trekken. Hij {wiens naam niet genoemd mag worden } pakte daarop zijn jas en riep , E un momento dado ben ik het zat en kap ik ermee , adios.
De afgelopen periode stond ook in het teken van de vedette’s . Allereerst de opkomst van een vedette . Hofwijks ,wekelijks door trainer Buskermolen geroemd om zijn inzet en arbeid , is de nieuwe vedette van de veteranen . Wekelijks haalt deze tieneridool de roddelpers als hij eens rustig met, een kennis ‘ zit te eten. Iedere zondag predikt deze immer bescheiden predikant voor een volle kerk met uitzinnige en opzichtig geklede gospelzangeressen . Er is zelfs nu een wachtlijst om de preken van deze nieuwe held te bezoeken en men overweegt om de Arena open te stellen . Dit in tegenstelling tot de beoogde vedette Heuvel. Iedereen binnen de Ajax gemeenschap dacht met deze aankoop eindelijk de vedette in huis te hebben waar Ajax al jaren op zat te wachten .Heuvel door een blessure ver teruggeworpen is momenteel op de weg terug en probeert in navolging van Hofwijks ook zijn populariteit bij het vrouwelijk schoon middels preken te vergroten . Dat dit nog niet helemaal lukt bleek afgelopen zondag toen Heuvel voorlas uit het Oude Testament in de kerk Onze Lieve Heer Op Zolder met slechts 2 aandachtige toeschouwers te weten van Wagtendonk en de Randamie. Dan is er ook nog de teloorgang van een vedette . Pipo Burgers ,ooit de vedette van de veteranen . Goed voor 150 doelpunten de afgelopen 5 jaar .Ooit de George Best van de Lage Landen genoemd die op de hoogtepunt van zijn roem alleen al de Arena vol kreeg door op de middenstip te gaan zitten. Helaas eiste seks,drank en rock en roll zijn tol en werd Pipo begin dit seizoen getroffen door lichamelijke klachten . Hierna ging het bergafwaarts en belandde Pipo via omzwervingen door het hele veld op de door hem zo gehate linksbackpositie. Het absolute dieptepunt voor Burgers was afgelopen zaterdag. Werd Burgers voorheen gehaald en gebracht door een peroonlijke assistent Ditmaal moest Burgers op eigen gelegenheid naar Rijsenhout en kwam daar tot de ontdekking dat de wedstrijd was afgelast en dat iedereen hierover was geinformeerd behalve de ex- vedette himself.
Pipo tot op het bot geraakt gaf zijn zaakwaarnemer de opdracht om uit te kijken naar een andere club. Toen de transfer met Circus Elleboog afketste bleek er nog een alternatief over. En nu mag Burgers zaterdag zijn eerste wedstrijd spelen in de overgangsklasse van de tafelvoetbalcompetitie io e mio tafola bij tafelvoetbalvereniging De Ronde Tafel. Hierin moet Burgers wekelijks opboksen tegen twee spijkerharde verdedigers {zie foto}.

Johan Hogenhout

Share