competitie: VEILIG !!! … 1-1 tegen Sparta Nijkerk

Vooraf waren de belangen duidelijk. Ajax moest minimaal nog een punt halen om zich zelfstandig veilig te spelen, terwijl Sparta Nijkerk moest winnen om (tezamen met Spakenburg) aan kop te blijven.

Image Hosted by ImageShack.us

Vincent de Groot kijkt uit voor een gestrekt been

Op een zonovergoten “De Toekomst” en dito grasmat leken de bezoekers in de beginfase wat scherper dan Ajax. Geleerd van de heenwedstrijd (1-2 winst voor Ajax) waarin Ajax furieus van start ging en al snel op voorsprong kwam. Salim Amerzgiou en Niels Buijtenhuis kregen in de eerste tien minuten aardige mogelijkheden, maar scoorden niet. Rene Biesot probeerde namens Ajax de score te openen met een bekeken lob welke jammerlijk net over de lat verdween. Vlak hierna een mooie aanval van de oranjehemden. Buijtenhuis mikte een crossbal op het hoofd van Raoul Henar die panklaar legt voor Dick Kooijman. De ex-prof kopt echter op de lat.

Image Hosted by ImageShack.us

Sergio Cameron zet voor met z’n “houten” rechterbeen

Na ruim een kwartier spelen mag aanvoerder Sergio Cameron aanleggen voor z’n specialiteit. Vanaf zo’n twintig meter zoeft zijn vrije trap krap voorbij de paal. Vlak hierna wordt Tim Plomp gehaakt binnen de beruchte lijnen maar scheidsrechter Meems geeft geen strafschop. Ajax neemt het initiatief over en dat resulteert in een doelpunt. Cameron stuurt spits Vincent de Groot weg die in z’n loop verwoestend uithaald, 1-0. Een domper voor de kampioenskandidaat en de vele meegereisde supporters.

Image Hosted by ImageShack.us

Salim Amerzgiou zet voor … Joes Blakborn kijk toe

De ploeg van scheidend trainer Hans van Arum lijkt de overige speeltijd van de eerste helft enigszins beduusd van de achterstand en sticht geen gevaar meer, hoewel een kopbal van Dennis Heijkamp maar net over het doel van doelman Dennis van der Kraan gaat.

Image Hosted by ImageShack.us

duel tussen Salim Amerzgiou en Sergio Cameron

In de tweede helft probeert Sparta Nijkerk het tij te keren met de inbreng van een extra aanvaller (Lopes Dinis Magelhaes). Dat lukt. Ajax wordt teruggedrongen en ziet na tien minuten even lijkbleek als een inzet van Dick Kooijman van de doellijn wordt gehaald en even later Raoul Henar tegen de lat kopt. De Nijkerkers ruiken bloed. De eigen aanhang komt tot leven en de druk wordt verder opgevoerd. Ajax toont echter nog steeds een voorbeeldige inzet en blijft op karakter op de been. Toch wordt het twintig minuten voor tijd gelijk. Raoul Henar laat in de draai Dennis van der Kraan van dichtbij kansloos. De bal verdwijnt onder hem in het doel en er gloort weer hoop voor alles wat Nijkerk is. Toch blijven de Spartanen achterin op safe spelen en biedt Ajax zo de gelegenheid om eruit te komen. De eindpass is echter slecht verzorgd wardoor Ajax wel prikt maar niet steekt. Vincent de Groot blijft continu de verdediging van Sparta Nijkerk bezighouden, maar krijgt te laat steun van opkomende medespelers.

Image Hosted by ImageShack.us

één van de vele duels tussen Paul Michielsen en Raoul Henar

In de slotfase laten de beide invallers Hayri Pinarci en Lopes Dinis Magelhaes gevaarlijk schoten los en redt Dennis van der Kraan op de doellijn een punt voor Ajax. Het geluk zat Sparta Nijkerk niet mee vandaag en Ajax knokte voor wat het waard was. Gezien de puntendeling van Nunspeet (tegen Geinoord bleef het 0-0) is Ajax weer verzekerd van een jaar op het hoogste amateurniveau. Een compliment na een beroerde seizoensstart en een zeer goed middenstuk. Na de winterstop wilde het eveneens niet snel vlotten maar pakte Ajax de zeges op belangrijke momenten (Nunspeet, Kloetinge en Nivo Sparta). Voor Sparta Nijkerk zijn de druiven zuur. Een heel seizoen koploper geweest en met nog een wedstrijd te gaan afhankelijk geworden van Spakenburg. Volgende week wacht Ajax de laatste competitiewedstrijd in Veenendaal tegen GVVV. Sparta Nijkerk treft thuis Bennekom, moet zelf winnen en hopen op puntverlies van Spakenburg in de thuiswedstrijd tegen LRC Leerdam dat nog niet gevrijwaard is van de gehate twaalfde plaats op de ranglijst en dus de te spelen promotie-degradatiewedstrijden.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Scoreverloop:
22. 1-0 Vincent de Groot
71. 1-1 Raoul Henar

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Joes Blakborn (53. Danny Frans), Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Rene Biesot, Kurdo Mohamad, Tim Plomp (76. Quincy Bilonda), Vincent de Groot, Sergio Cameron

Opstelling Sparta Nijkerk:
Sven Onland, Dennis Heijkamp (46. Lopes Dinis Magelhaes), Bas Mooij, Dick Kooijman, Marco Kints, Ivo te Velthuis, Niels Buijtenhuis, Stefan Fredriksen, Tayfur Kahraman (69. Hayri Pinarci), Raoul Henar, Salim Amerzgiou (76. Arjen van Dijk)

Gele kaarten:
Tim Plomp, Danny Frans, Joes Blakborn (allen Ajax)

Scheidsrechter:
R. Meems (Gasselternijveen)

Toeschouwers:
800

Share