Verslag Ajax Vet.-Z.O.B. vet. (5-2)

Ajax moest afgelopen zaterdag aantreden tegen Zuid Oost Beemster een van de nieuwelingen in de Riekerhavencompetitie en tevens ongeslagen koploper . Analyticus van Eck was de week ervoor in de Beemster geweest om een analyse te maken van deze onbekende tegenstander . Toen trainer Buskermolen de aantekeningen onder ogen kreeg las hij het volgende. Whirlpool schoon, lounge ruimte in art decostijl, sauna sober, relax ruimte redelijk, kama sutra kamer mystiek, SM kelder donker , natte ruimte nat. Bleek dat van Eck bij de verkeerde Z.O.B. was geweest nl. parenclub Zalige Ordinaire Buikschuivers. Trainer Buskermolen moest toen toch maar weer zijn eigen koers varen en zette de ploeg tijdens de trainingsavond op donderdag al op scherp door de spelers ernstig toe te spreken .

Ook had Buskermolen een verrassende opstelling in petto. In een evaluatie gesprek met Sulejmani Keane gaf de trainer te kennen dat hij Keane vond teleurstellen als aanvaller Keane gaf hierbij aan dat hij helemaal geen aanvaller is maar een laatste man. En zo stond Keane afgelopen zaterdag laatste man wat hem goed afging. Aankomende week heeft Buskermolen weer evaluatiegesprekken en hieruit zal blijken dat van Damme helemaal geen keeper is maar een handtasjesverkoper, Hogenhout geen verdediger is maar een mislukte sportjournalist, Been geen aanvoerder is maar I capitano di membro di consiglio ,Klockenbrink geen spelbepaler maar strooipiet, Beukeboom geen middenvelder is maar een zeer positieve verslaggever voor Langs de Lijn, Lee geen aanvaller is maar ook geen verdediger en ook geen middenvelder, Schoofs geen ideale reserve is maar een ideale wisselspeler, de Randamie geen voetballer is maar een balletje-balletje speler die alleen zelf niet weet waar het balletje is gebleven, Hennie H. geen voozitter van de supportersvereniging is maar een vinoloog die gespecialiseerd is in Kaapse Kraal. De pers speculeerd al hevig over de opstelling volgende week.

Ajax was vanaf de eerste minuut sterker dan Z.O.B. en na een half uur maakte Dexter Tevreden op zeer fraaie wijze de 1-0. Vlak voor rust was het Heuvel die de 2-0 maakte . Na rust werd het nog even gevaarlijk toen Z.O.B. 2-1 maakte terwijl de verdediging stond te slapen. Hierna was het Heuvel die de 3-1 maakte na een slap ingeschoten bal. De 4-1 kwam op naam van Darshoen en de 5-1 op naam van Hofwijks na een mooie assist van supersub Schoofs. De 5-2 kwam door een penalty nadat Bosma de bal a la Nooitmeer probeerde weg te swaffelen en de scheidsrechter hier een penalty in zag.

Na afloop werd Heuvel massaal door het publiek toegezongen {, Het gras zal altijd groener zijn aan de andere kant van de heuvel’} . Heuvel speelde voorlopig zijn laatste wedstrijd voor de Ajax veteranen en speelt op huurbasis voor de Ajax Zaterdag 1 . Doel is hierbij om Heuvel te laten rijpen en speelminuten te laten maken zodat hij volgend seizoen klaar is voor het grote werk bij de veteranen. Met 9 doelpunten uit 8 wedstrijden haalde Heuvel een niet onaardig gemiddelde maar van een spits van de Ajax veteranen wordt echter meer verwacht . Voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. {eiste begin dit seizoen 100 doelpunten van Heuvel} is blij met deze oplossing en hoopt dat zijn investering volgend jaar gaat renderen.

A.s. zaterdag speelt Ajax tegen S.C.W. om 15.00 uur . Ook benieuwd wie er in de spits staat . U bent van harte welkom op de Toekomst.

Johan Hogenhout

P.S. De 7 Heuvelen loop speler van de week is Ara Heuvel. Ara, namens je teamgenoten heel veel succes bij de Zaterdag 1 en bedankt voor je inzet de afgelopen maanden.

Share