Ajax zaterdag 1 uitgeschakeld in beker

Voordat een ieder het wedstrijd verslag van hedenmiddag kan gaan lezen een klein woordje vooraf. Het is natuurlijk leuk om te weten dat de site en het verslag goed bezocht en dus gelezen worden en het blijkt ook door verslaggevers van Het Parool. In het artikel over Marken uit werd een tikkeltje overdreven geschreven dat de supporters zich zouden roeren. Een ieder die betrokken is bij de Zaterdag 1 is teleurgesteld in de tot nu toe behaalde resultaten wat men ook kan lezen, maar iedereen inclusief die trouwe supporters en dus ook de schrijver van de verslagen staan voor meer dan 500 % achter hun team en dat al meer dan 20 jaar uit en thuis !!! Genoeg loyaliteit dus … (bij de zaterdag 1 dus geen capuchons op het veld ha ha )

Wedstrijdverslag: Marcel

Vooraf is het makkelijk om je alvast in te dekken … spelen tegen een Hoofdklasser en de waslijst met blessures en schorsingen die bij Ajax ook vanmiddag weer een A4’tje lang was. Maar misschien is dan wel zo’n wedstrijd de ideale gelegenheid om eens lekker vrij uit te gaan voetballen. Ik kan u zeggen dat deed Ajax ook ! Vanaf de eerste seconde speelde Ajax fris, lekker en onbevangen en koos het voor de aanval. Dat leverden al na ruim en minuut spelen de eerste serieuze schietkans van de wedstrijd op. Het was Bas Vellema namens Ajax die daar verantwoordelijk voor was. Het was het signaal dat Ajax totaal geen ontzag had voor de Hoofdklasser en het was dus ook niet vreemd dat Ajax het spel naar zich toe trok. Met Natano Wattimena als diepste spits en Sergio Cameron daar vlak aardig zagen we met de regelmaat van de klok mooie combinaties en aanvallen alleen het laatste eindstations werd voor alsnog niet gevonden.

Als het combinerend dan niet lukt moet Sergio Cameron gedacht hebben dan schiet ik maar eens op doel en in de 18e minuut was het een vliegend schot van Sergio dat maar net naast ging. Tot dan aan toe had Zwaluwen nog nauwelijks een uitgespeelde kans gekregen, maar zomaar uit het niets was het wel raak in de 21e minuut. De voorzet vanaf rechts werd slecht verwerkt door doelman van der Kraan en het was voor Rivelino Grauwde een simpel klusje om de 0-1 hard binnen te schieten. Ajax was even van slag maar herpakte het initiatief weer en ging driftig op zoek naar de gelijkmaker die uit eindelijk pas viel in de 39e minuut. Het was opnieuw een combinatie tussen Sergio Cameron en Natano Wattimena die aan de goal vooraf ging. Op het randje van het strafschopgebied haalde Natano Wattimena heerlijk hard en zuiver uit voor de verdiende 1-1 .

Ajax drukte door en het mocht in de 43e minuut een vrije trap nemen op en plek waar Sergio Cameron wel raad mee wist. Dat heeft doelman Veenboer geweten met een knappe voetreflex wist hij de ruststand op 1-1 te houden. Ook na rust was van niveau verschil geen enkele sprake. Zwaluwen, dat wel wat meer naar voren drukte, kon voetballend nog geen verschil maken met de Amsterdammers. Misschien is het enige verschil dan de doeltreffendheid die Zwaluwen wel bezat want in de 53e minuut was het na een voorzet van links bij de 2e paal Niels Joren die beheerst kon binnen schieten voor de 1-2. Ajax zocht naar het juiste ritme in een fase dat Zwaluwen gewoon beter in de wedstrijd zat en dat werd onderstreept in de 59e minuut toen Jermain Heldoorn zich knap vrij speelde op links de bal voor het doel wilde brengen, maar pardoes viel zijn voorzet achter de verbouwereerde doelman van der Kraan (1-3).

Na deze goal werd Arafath Heuvel ingebracht. De fysiek sterke spits en oud-prof, die tot nu toe meetrainde met het Veteranen-team !! Maar het kwam het spel zeker ten goede en Ajax herpakte zich wonder wel. Het moest eerst nog toezien hoe Terry Bone nog dicht bij de 1-4 was, maar daarna perste Ajax echt alles eruit om een beter resultaat neer te zetten. Deze inzet werd beloond in de 69e minuut na een prachtige Ajax aanval. Via de sterk spelende Natano Wattimena kwam de bal bij Arafath Heuvel die doorkopte op Sergio Cameron. Hij haalde de achterlijn en zijn messcherpe voorzet werd ingekopt door Melvin de Groot voor de 2-3. Ajax bleef heel verdienstelijk voetballen en had de pech dat opnieuw een vlammend schot van Sergio Cameron in de 76e minuut maar net over ging. En als je dan zoals Ajax drukt en iets forceert dan moet je achterin op je hoede zijn met de snelle counters van Zwaluwen. Het was Donny Day die bijna profiteerde van de ruimte die ontstond in de 81e minuut.
Ajax gooide er nog een heus slotoffensief uit en dit bracht de defensie van Zwaluwen een paar keer in de problemen, maar uitblinker doelman Veenboer hield zijn goal schoon. Het eindresultaat is dat Zwaluwen verder bekert en dat Ajax nu al zeven duels inclusief de beker en competitie achtereen niet heeft gewonnen ! Maar het veldspel en het getoonde enthousiasme gaf de burger toch weer wat moed.

21e min. 0-1 Grauwde 39e min. 1-1 Wattimena 53e min. 1-2 Joren 59 e min. Heldoorn 69e min. 2-3 de Groot

opstelling; v.d Kraan-Kloes-Michielsen-Vellema-Westmaas-ter Haak- de Groot- Coronel- Wattimena – Cameron- Telkamp. Wissels; Gielens en Heuvel voor Michielsen en Telkamp

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share