competitie: Ajax wint met tien man in Zaltbommel

Een bizarre eerste helft, waarin Ajax een sterke wilskracht en collectiviteit uitstraalde en een tweede helft welke niet tien minuten langer had moeten duren. Kort samengevat … Ajax won drie zeer belangrijke punten in Zaltbommel.

Image Hosted by ImageShack.us

Al na een minuut was het feest voor de Ajacieden. Doelman Joris van der Cammen mikte een bal precies in de voeten van de sterk spelende Kurdo Mohamad. Mohamad bediende Vincent de Groot en bood de mee opgekomen Tim Plomp een niet te missen kans. In de uiterste hoek schoot Plomp beheerst binnen, 0-1.

Image Hosted by ImageShack.us
Tim Plomp haalt uit voor de 0-1

Schrik na tien minuten spelen. Een diepe bal wordt, in een man-tegen-man situatie, door Marc Wolthuis licht beroerd met de arm. Hoewel de centrale verdediger een zetje kreeg is scheidsrechter van de Ketterij onverbiddelijk en stuurt Wolthuis met rood van het veld. Wie verwacht had dat NIVO-Sparta het heft in handen zo nemen kwam bedrogen uit. Zoals zo vaak komen bij het tiental oerkrachten naar boven en zo ook bij Ajax. De thuisploeg maakte geen moment de indruk voor de laatste kans te vechten, maar dat was ook een verdienste van Ajax. De passie werd met name uitgedragen door Siver Rahman die werkelijk overal op het veld te vinden was. Zijn beloning volgde tien minuten voor rust. Nadat vlak hiervoor de onvermoeibare spits Vincent de Groot een afgemeten voorzet van Tim Plomp op de paal kopte, maakte Rahman 0-2. Zijn doorjagen bracht de Spartaanse defensie in paniek en wel zo dat hij de ontfutselde bal simpel binnen kon schuiven. NIVO-Sparta stond erbij en keek ernaar. Het creëerde werkelijk geen enkele kans ondanks de man-meer situatie. Sterker nog, het werd nog erger voor de thuisploeg. Een counter waarbij Vincent de Groot dwars het veld overstak en het overzicht behield op de naast hem vrijlopende Sergio Cameron, die en passant nog een man uitkapte, betekende 0-3. Vlak voor rust eindelijk de eerste kans voor NIVO-Sparta, maar spits Theo van Geffen vond doelman Dennis van der Kraan op zijn pad.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Na rust poogde NIVO-Sparta door middel van breed spelende buitenspelers en hoge voorzetten Ajax te verschalken. Hoewel Ajax terug moest en de krachten bij de warme temperatuur langzaam wegvloeiden bleef het lang 0-3. Maar na twintig minuten reageert Theo van Geffen attent op een inworp en tikt van dichtbij simpel 1-3 binnen. Ajax probeert met de snelle Quincy Bilonda voorin te counteren, maar wikt en weegt om naar voren te gaan of gegroepeerd te blijven opereren. En twijfel is nooit goed en zo kan NIVO-Sparta de tweede treffer maken. Wesley Paijmans maakt 2-3 en Ajax gaat nog een heet (letterlijk en figuurlijk) laatste kwartier tegemoet.

Image Hosted by ImageShack.us

Hierin krijgt Ajax twee enorme mogelijkheden. Deze zijn echter niet besteed aan de ingevallen Nick van Eijsden en aan Quicny Bilonda. Björn Cevat is namens de thuisploeg nog gevaarlijk met een hard schot (onschadelijk gemaakt door Paul Michielsen) en in blessuretijd glijdt Siver Rahman nog een voorzet bijna achter Dennis van der Kraan, maar gelukkig brengt de lat redding. De ontlading na het laatste fluitsignaal was groot en met de laatste krachten konden spelers en begeleiding elkaar omhelsen. Met nog twee zware wedstrijden voor de boeg (Sparta Nijkerk en GVVV) is het gat naar de twaalfde plaats vijf punten. Maar gezien de instelling van deze zaterdag moet het nog wel raar lopen wil Ajax op die plaats terecht komen.

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Scoreverloop:
01. 0-1 Tim Plomp
37. 0-2 Siver Rahman
44. 0-2 Sergio Cameron
66. 1-3 Theo van Geffen
74. 2-3 Wesley Paijmans

Opstelling NIVO-Sparta:
Joris van der Cammen, Rick van de Pas, Bjorn Jongste, Niels Blom (46. Patrick Peelen), Randy van Heijnsbergen, Davey Brothwell (23. Bas van de Berk), Bjorn Cevat, Roberto Verhagen, Theo van Geffen, Wesley Paijmans, Emiel van der Sanden

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Joes Blakborn, Marc Wolthuis, Paul Michielsen, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Rene Biesot, Kurdo Mohamad, Tim Plomp (77. Nick van Eijsden), Sergio Cameron (77. Danny Frans), Vincent de Groot (64. Quincy Bilonda)

Gele kaarten:
Bjorn Cevat (NIVO-Sparta), Tim Plomp (Ajax)

Rode kaart:
Marc Wolthuis (Ajax)

Scheidsrechter:
De heer A.L. van de Ketterij (Goes)

Toeschouwers:
450

Adverteren bij Daisycon

Share