Ajax veteranen – SCW veteranen (6-1) 27-11-2010

Dat de voetballerij een aparte wereld is bleek wel weer de afgelopen weken. Stond de positie van Buskermolen een paar weken geleden nog ter discussie toen Ajax op een 5 de positie bivakkeerde. Na een paar overwinningen op rij was Buskermolen ineens weer een toptrainer die in beeld was bij div. clubs.De succesvolle trainer ,in het verleden wel vaker in verband gebracht met tobbende clubs , hield echter altijd de boot af. Deze keer gebeurde er iets opmerkelijks . Normaal gesproken schittert de trainer altijd door afwezigheid op ieder kampioensfeest maar is er voor de rest op alle trainingen en wedstrijden bij en is van 1 augustus tot en met 26 april 24 uur per dag, 7 dagen in de week voor de cub bezig en verwacht dat ook van zijn omgeving. Afgelopen donderdag en zaterdag ontbrak hij omdat hij voor een bijzondere privéomstandigheid in New York was. Een anonieme bron {niet geheel toevallig een door bovengenoemde trainer fel bekritiseerde ex-spits , ex-linksback en thans een op goed geluk spelende linksbuiten} wist echter te melden dat de trainer in onderhandeling is met de New York Nixers en Red Butt New York.

Ondertussen nam Nooitmeer de trainersswaffel over en gooide zijn swaffel erover en liet de groep keihard trainen onder tevreden toezicht van T.D. Lefeber . Op zaterdag nam capitano Been de honneurs waar als coach en zorgde voor een revolutie binnen de voetbalwereld . Hij begon met de opsteling doorgekregen van Buskermolen maar liet na 1 minuut alle wissels warmlopen en wisselde al 4 spelers binnen 10 min. en gooide de hele opsteling om en rouleerde iedereen om de 5 min. van plaats zoals bij volleybal gebruikelijk is.Deze taktiek is nieuw binnen de voetbalwereld en zal voortaan door het leven gaan als de Changé Varié Jambe taktiek .

Ook leider van Eijden gedroeg zich anders zonder Buskermolen en reageerde nogal ongewoon op de vraag van Lee of Ajax niet met uitshirts moest spelen aangezien S.C.W. in het rood speelt. ,, Het stond niet in het weekbericht en van mijn part spelen jullie in jullie blote reet , het is toch niet om aan te zien en het enige wat mij interesseert is de Elzas Pinot Gris na de wedstrijd ” aldus leider van Eijden . Ook voorzitter van de supportersvereniging Hennie H. was niet aanwezig en een anonieme bron { niet geheel toevallig een door bovengenoemde voorzitter fel bekritiseerde oud-topscorer , ex-playboy en thans hopeloos uit vorm zijnde linksbuiten} wist te melden dat Hennie H. optrad als zaakwaarnemer van Buskermolen in NY. Bij de warming up schrok de selectie op bij een liesblessure van Hofwijks . Kruidendoktor Nooitmeer smeerde echter een likje pankoekoewiwiri op de lies en Hofwijks speelde als een verliefde predikant de sterren van de kansel.

Ajax moest wel wennen aan de Changé Varié Jambe taktiek en speelde onrustig maar wist wel maximaal te scoren uit het aantal kansen en het was Tevreden die fraai 1-0 maakte , Burgers die de 2-0 en 3-0 aantekende en een eigen doelpunt van S.C.W. ervoor zorgde dat Ajax met 4-0 de rust inging. Na rust werd het nog 4-1 maar maakte Ajax snel aan alle illusie’s een eind door snel 5-1 en 6-1 te maken. Doordat er zo snel doorgewisseld werd was het niet meer duidelijk wie de 5-1 en 6-1 maakte.

Man of the match is de Randamie. Deze zwarte meteoor is uitermate geschikt voor het Changé Varié Jambe en heeft het eerste uur in de dug out continue van stoel gewisseld . Na een uur mocht de Randamie invallen en wisselde die ene briljante actie af met die andere weergaloze actie. Bij die ene actie schoot hij met zijn linkerbeen van 60 meter slechts 40 meter naast en bij die andere actie schoot hij met zijn rechterbeen van 40 meter slechts 60 meter naast. Na deze 2 actie’s wisselde de Randamie zijn linkerschoen met zijn rechterschoen en was het voor scheidsrechter Oud Wijfbrandi een reden om de wedstrijd iets eerder af te fluiten .Hiermee werd de Randamie Grenswisselkantoor speler van de week.

Na afloop was T.D. Lefeber druk met New York aan het telefoneren om te vragen of Buskermolen weer snel terugkwam . Buskermolen beloofde het seizoen bij Ajax af te maken als hij de nodige versterkingen zou krijgen . Lefeber heeft hem een speler beloofd en op verzoek van Hennie H. ook nog 10 bottles of the Cape Corral Red . Hiermee geconfronteerd slaakte de nimmer verliezend coach Been een diepe zucht en riep.
,,We drinken een glas, we doen een plas en alles blijft zoals het was”.

Johan Hogenhout

Share