competitie: Dennis van der Kraan held tegen Kloetinge

Vooraf telde voor Ajax maar één ding … drie punten. Hoe deze behaald zouden worden was van minder belang. Kloetinge vocht voor zo’n beetje z’n laatste kans, terwijl Ajax de onderste plaatsen akelig dichtbij heeft zien komen de laatste weken. De spelers van beide teams leken zich bewust want het begin was voorzichtigheid troef. Ajax krijgt een aantal mogelijkheden in het eerste half uur, maar om diverse redenen weten Joes Blakborn, Sergio Cameron en Siver Rahman niet de score te openen.

PixHosting.info

De Zeeuwen komen nauwelijks in de buurt van het doel van Ajax. Na vijfendertig minuten komt Ajax op voorsprong. Siver Rahman breekt door de zwarte defensie maar wordt binnen de zestienmeter licht vastgehouden door Andre Siereveld. Scheidsrechter Huis in ‘t Veld fluit resoluut voor een penalty. Sergio Cameron benut deze makkelijk gegeven buitenkans koelbloedig en maakt hiermee zijn tiende treffer van het seizoen. Nadat Kurdo Mohamad nog een ziedend schot loslaat en Jaap Esser namens Kloetinge het van afstand probeert zit de eerste helft erop.

PixHosting.info

Na rust krijgen de Ajacieden binnen het kwartier twee grote kansen. Eerst zet Tim Plomp Sergio Cameron vrij voor het doel maar de aanvoerder kan, zwaar gehinderd, vlak voor doelman Jacco van der Schee niet afronden. Ook de ijverig spelende Siver Rahman is niet gelukkig in de afwerking. Na balverlies in de Zeeuwse defensie loopt de middenvelder alleen op van der Schee af, maar geraakt niet voorbij de sluitpost. Zo houdt Ajax de wedstrijd spannend en gaat Kloetinge met vier spitsen spelen. Het levert Robin de Pagter een klein kansje op maar verdere serieuze dreiging is er niet.

PixHosting.info

Ajax weigert de trekker over te halen en vervalt in rommelig samenspel en lijkt alsnog de deksel op de neus te krijgen. Vijf minuten voor tijd wil Joes Blakborn een hoge bal wegkoppen. Hij wordt daarbij in de rug geduwd door Regilio Pinas. Pinas pikt de stuiterende bal op, waarna Blakborn licht contact heeft met Pinas. Opnieuw geeft de leidsman tot ontsteltenis van Ajax een strafschop. Dennis van der Kraan pakt echter de inzet van Daan Esser. Kloetinge is nu mentaal geknakt en het biedt Ajax in de slotfase de gelegenheid de score uit te bouwen. Danny Frans biedt Quincy Bilonda een kans bij de eerste paal, maar van der Schee redt. Ook Tim Plomp is jammerlijk niet succesvol bij twee pogingen. De lange blessuretijd wordt echter niet funest voor Ajax en zo behaald de pleog van trainer Constantijn Schouten drie hele belangrijke punten.

PixHosting.info

Kloetinge staat door de nederlaag met anderhalf been in de eerste klasse. Volgende week kan Ajax zich definitief veilig spelen in Zaltbommel tegen NIVO Sparta.

Fotovideo van deze wedstrijd:

Adverteren bij Daisycon

Share