nieuws: Ajax vereert met komst Guus Uhlenbeek

Ajax is trots op de komst van Guus Uhlenbeek. De 37-jarige superfitte ex-prof trainde al enige maanden mee met het team van trainer Constantijn Schouten en is per 1 januari speelgerechtigd verklaard door de KNVB. Guus is dan ook per heden aan de selectie toegevoegd.

Uhlenbeek keert hiermee terug bij de club waar hij als prof in het seizoen 1990-1991 zijn debuut maakte. Als invaller voor Aron Winter mocht hij een helft meedoen in de thuiswedstrijd tegen MVV (op 1-4-1991 uitslag 1-0). Na twee seizoenen Ajax (Uhlenbeek doorliep ook de jeugdopleiding bij Ajax) vervolgde hij z’n profloopbaan bij Cambuur en Top Oss. Vanaf 1995 tot en met 2007 speelde Guus in Engeland. Ipswich Town was drie seizoenen lang zijn eerste Engelse profclub, waarna Fulham en Sheffield United volgden alsmede enkele andere illustere namen (o.a. Bradford City en Walsall) uit het Engelse profvoetbal. Afgelopen seizoen was Halifax Town zijn laatste club in Engeland.

Share