competitie: DOVO – Ajax: geen doelpunten

Ajax kan met opgeheven hoofd de winterstop in. Een ongeslagen reeks van acht wedstrijden (exclusief twee bekerwedstrijden) biedt vertrouwen voor de tweede seizoenshelft..
Ajax start niet geheel scherp aan de tweede ontmoeting met een Veenendaalse opponent binnen een week. Het was DOVO dat in de eerste tien minuten de lakens uitdeelde en Ajax onder druk hield met een paar goed opgezette aanvallen. Na ruim een kwartier volgde het eerste gevaarlijke moment voor Ajax. Gelukkig belandde de vrije trap van Mark Dijs op het dak van het doel.

Free Image Parking

Nick van Eijsden wordt zwaar gehinderd

Hierna een gevaarlijk moment voor het doel van DOVO. Sergio Cameron brengt een vrije trap gevaarlijk in, maar doelman Sander Duindam weet met grote moeite redding te brengen. Voor rust brengt een vrije trap van Marco van Rooijen nog schrik bij Ajax. Zijn indraaiende vrije trap stuitert curieus op de lat.

Free Image Parking

Paul Michielsen in duel met Tom Gesgarz

In de tweede helft een gretiger Ajax. Sergio Cameron probeert het maar weer eens uit een vrije trap. Dit keer niet trefzeker. DOVO probeert gaandeweg die tweede helft weer het initiatief te nemen, hetgeen ook lukt maar wel met een tweetal onnodige gele kaarten. De beste kans is voor Mustapha Kalai. Na balverlies bij Ajax op het middenveld snelt hij iedereen voorbij, maar Kevin Westmaas brengt voor de doellijn redding. Als dezelfde Kalai nog eens van dichtbij te zacht inschiet, weet aan de andere kant invaller Stefano Holwijn Ajax’ beste mogelijkheid niet af te ronden. Siver Rahman stuurt Holwijn alleen op doelman Duindam af, maar de rappe aanvaller speelt de bal iets te ver voor zich uit.

Free Image Parking

Rene Biesot belet Rodney Hofman de doorgang

Vlak voor tijd breekt slaan nog even alle stoppen door op sportpark Panhuis als Marco van Rooijen neergaat in het strafschopgebied van Ajax, maar scheidsrechter Bellinga wil van geen penalty weten. De emoties liepen hierna bij publiek (hiervoor maar geen aandacht in dit stukje gezien de redelijk sportieve wedstrijd) en begeleiding van DOVO behoorlijk op en dat leverde de verzorger van DOVO een rode kaart op wegens aanmerkingen op de leiding. Kort daarop floot, bij invallende duisternis, de heer Bellinga voor het einde van de wedstrijd. DOVO kreeg misschien te weinig met het gelijkspel, Ajax zet zo de ongeslagen reeks nog even voort. De competitie wordt hervat op 26 januari (Ajax thuis tegen Bennekom, DOVO uit tegen Kozakken Boys) en beide teams kunnen nu gaan genieten van een korte, welverdiende vakantie.

Free Image Parking

Jeremy Overbeek Bloem (ex-DOVO !) kijkt naar de koppende Remko Pieterse

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Opstelling DOVO:
Sander Duindam, Roberto van der Tier, Remko Pieterse, Tim van Breukelen, Niels Sikking, Tom Gesgarz (70. Aren Zweistra), Rodney Hofman, Raymond Bronkhorst, Mustapha Kalai, Mark Dijs (77. Bilal El Hassnaoui), Marco van Rooijen

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Marc Wolthuis, Paul Michielsen, Kevin Westmaas (90. Kurdo Mohamad), Siver Rahman, Rene Biesot, Nick van Eijsden, Jeremy Overbeek Bloem (79. Stefano Holwijn), Sergio Cameron, Vincent de Groot (73. Lionel Frederik)

Gele kaarten:
Niels Sikking, Marco van Rooijen, Mustapha Kalai (allen DOVO)

Rode kaart:
Ad van Peursem (verzorger DOVO)

Scheidsrechter:
M. Bellinga (Groningen)

Toeschouwers:
600

Programmaboekje:
0708dov_aja_prog1

0708dov_aja_prog2

0708dov_aja_prog3


Share