competitie: Ajax – GVVV 1-1

Onder gure weersomstandigheden (kou en veel wind) deelden beide middenmoters de punten. Conform het wedstrijdbeeld een terechte uitslag hoewel GVVV in de tweede helft de beste kansen kreeg.

Free Image Parking

gevaarlijk duel tussen Edwin van Rooijen en Sergio Cameron

Het hoofdveld van De Toekomst was afgekeurd, zodat Ajax uitweek naar het kunstgrasveld. Conform de reglementen van de KNVB benut Ajax deze “luxe” en bovendien zijn alle clubs in de Hoofdklasse B hiervan in kennis gesteld. Dat de ambiance rondom dit veld minder is lijkt met name voor de bezoekers van invloed gezien de resultaten (Ajax verloor nog nooit een thuiswedstrijd op kunstgras) en reacties na afloop. De wedstrijd zelf kwam langzaam op gang. Ajax zette GVVV, gesteund door de wind in de rug, vast op eigen helft maar wordt niet gevaarlijk evenals GVVV. De eerste de beste kans is echter wel meteen raak. Vincent de Groot is de afmaker na goed voorbereidend werk van Siver Rahman. De Groot kreeg in de zestienmeter de bal aangespeeld met Jurriaan van Well in z’n rug. De ijverige spits draaide prima weg en liet doelman Niels Willemse in de verre hoek kansloos met zijn schot, 1-0. Een opsteker voor de Ajacieden en met name voor De Groot zelf. Zijn eerste doelpunt na lang blessureleed moet hem goed doen.

Free Image Parking

Vincent de Groot viert terecht uitbundig zijn doelpunt

Vijf minuten later levert Wouter van Hoof een hard schot af die door (de opnieuw uitstekend spelende) doelman Dennis van der Kraan tot corner wordt verwerkt. De afgeslagen bal hierna wordt door GVVV’er Danny van Brenk voorlangs getrokken. Vincent de Groot krijt na een half uur spelen kans zijn tweede doelpunt te maken, maar schiet van dichtbij vanuit een moeilijke hoek over. De wedstrijd kabbelt voort tot de rust en als het fluitsignaal hiervoor klinkt krijgt scheidsrechter Beltman hierna verbaal nog het een en ander te horen van zogenaamde supporters van GVVV.
De tweede helft laat een omgekeerd wedstrijdbeeld te zien. Nu heeft GVVV de wind mee maar alleen in letterlijke zin. Nadat Sergio Cameron een van z’n befaamde vrije trappen net naast schiet is het Rudy van Doorn die de gelijkmaker aantekent. Een fraai opgezette aanval door Van Doorn zelf, in combinatie met Nordy Al Mansouri, eindigt achter Dennis van der Kraan, 1-1. Als Van Doorn vier minuten later een lob had verkozen in plaats van een laag schot had GVVV zelfs een voorsprong genomen.

Free Image Parking>

Jeremy Overbeek Bloem springt voorbij Jurriaan van Well

Even later ramt Danny van Brenk zelfs nog op de paal en in de laatste minuut had invaller Kevin Tom de bal in een leeg doel kunnen schuiven maar verkoos een zachte terugspeelbal op collega Wouter van Hoof waardoor de kans verloren ging. De verkleumde spelers zochten na het laatste fluitsignaal snel de warme catacomben op. Ajax kon leven met het gelijkspel, GVVV ook hoewel drie punten met iets meer scherpte binnen handbereik waren.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Scoreverloop:
21. 1-0 Vincent de Groot
60. 1-1 Rudy van Doorn

Free Image Parking

Kevin Westmaas stijlvol

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee Paul Michielsen, Rene Biesot, Kevin Westmaas (90 Kurdo Mohamad) , Siver Rahman, Joes Blakborn, Nick van Eijsden, Jeremy Overbeek Bloem (74. Lionel Frederik), Sergio Cameron, Vincent de Groot

Opstelling GVVV:
Niels Wilemse, Roy Versluis, Michiel van der Valk, Jurriaan van Well, Dennis Schaap, Antonio Aquilar Aquilera, Danny van Brenk, Rudy van Doorn, Nordy Al Mansouri, Wouter van Hoof, Edwin van Rooijen (85. Kevin Tom)

Gele kaarten:
Dennis Schaap, Wouter van Hoof, Rudy van Doorn (allen GVVV)

Scheidsrechter:
G.J. Beltman (Rijssen)

Toeschouwers:
250

Free Image Parking

Edwin van Rooijen ingeklemt tussen Vincent de Groot en Sergio Cameron

Share