competitie: Ajax stunt tegen Sparta Nijkerk

Middels een 1-2 zege heeft Ajax de trotse koploper Sparta Nijkerk de eerste nederlaag van het seizoen bezorgd. Voor de wedstrijd was Ajax gewaarschuwd voor het geringe aantal tegengoals van de Nijkerkers (vier in totaal,waarvan een thuis), maar nam brutaal een 0-2 voorsprong.

Free Image Parking

Siver Rahman tikt de 0-1 binnen

Al na een minuut spelen schoot aanvoerder Sergio Cameron een toegekende vrije trap snoeihard op de lat, waarna het leer via doelman Sven Onland achter het doel verdween. Sparta Nijkerk antwoordde direkt een kreeg een niet te missen kans. Een terugspeelbal op doelman Dennis van der Kraan werd door de doelman opgepakt en scheidsrechter Dijkstra gaf plotsklaps een indirecte vrije trap. Terwijl de Ajacieden vreemd opkeken van deze beslissing nam de geslepen Raoul Henar snel de bal waarna Tayfur Kahraman simpel de gelijkmaker kon inschieten. Tot verbazing van de aanwezigen op Sportpark de Ebbenhorst schoot hij echter naast.

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

De sterk spelende Kevin Westmaas schermt de bal af

Een furieuze start van beide teams die beiden in de eerste helft voor een aantrekkelijk pot voetbal zorgden. De Nijkerkers waren verrast door de pressing van de Ajacieden en het goede positiespel, waardoor de ploeg van trainer Hans van Arum dikwijls voor de lange bal koos. In de twintigste minuut mocht Sergio Cameron een hoekschop nemen. De bal werd gespeeld op de vrijstaande Rene Biesot die bij de tweede paal Siver Rahman zag staan. De middenvelder kon simpel intikken, 0-1.

Tinypic.ca

Andre Hofstee houdt Salim Amerzgiou van zich af ten faveure van Marc Wolthuis

Langzaam maar zeker beseften de oranjezwarten dat hen een moeilijke middag stond te wachten. Toch krijgt Marco Kints na een half uur spelen een aardige kopkans. De bal gaat rakelings naast. Ook een mooi opgezette aanval afgerond met een schot van de verder onzichtbare topscorer Salim Amerzgiou vond geen geluk. Zo’n kleine tien minuten voor de rust mag Ajax aanleggen voor een vrije trap op zo’n twintig meter voor de vijandelijke goal. Sergio Cameron krult met veel gevoel de bal over de muur achter de verbouwereerde Onland, 0-2. Het is overigens niet de eerste keer dit seizoen dat de aanvoerder scoort vanuit een dergelijk spelmoment. Een minuut later heeft Siver Rahman zelfs de 0-3 op z’n schoen, maar z’n schot gaat rakelings over de lat. Toch komen de geschrokken Spartanen voor rust nog terug in de wedstrijd. Tayfur Kahraman scoort vanuit het niets en van dichtbij de aansluitingstreffer, waardoor Ajax een hete tweede helft wacht.

Image Hosting by Picoodle.com

Joes Blakborn versus Stefan Fredriksen

Aan het begin van de tweede helft zijn de intenties van Sparta Nijkerk duidelijk. Ajax onder druk houden en snel scoren. Het eerste lukt aardig, het tweede niet. Ajax komt nauwelijks meer aan voetballen toe (hoewel er meerdere keren gelegenheid hiertoe was met iets meer rust in het spel) en wordt deels nog geïrriteerd door de met gele kaarten wapperende scheidsrechter, die identieke situaties van de thuisploeg met de mantel der liefde bedekt. Nadat Stefan Fredriksen doelman Dennis van der Kraan (opnieuw in prima vorm) met zijn schot doet strekken, kopt Raoul Henar een hoekschop op de bovenkant van de lat. Trainer Hans van Arum probeert het na ruim een spelen (met de inbreng van Lopes Dinis Magelhaes) met vier spitsen. Ajax speelt de counter niet goed uit en Sparta pompt alle ballen in het strafschopgebied. Dinis Magelhaes kopt in het verdere verloop tweemaal net naast en Kahraman gooit een aantal schwalbes in de strijd, maar de tweede helft heeft Ajax het geluk aan zijn kant. Vlak voor tijd krijgt invaller Lionel Frederik namens Ajax nog een fraaie kans maar raakt verstrikt in een wirwar van benen. Doelman Sven Onland besluit in deze slotfase mee naar voren te gaan en ziet zo van dichtbij Dick Kooijman nog over koppen (via de lat). Het zat Sparta Nijkerk niet mee in de tweede helft en ziet zo het gat met IJsselmeervogels en Spakenburg kleiner worden. Ajax nestelt zich door deze stunt vaster in de middenmoot en bezorgt met name zichzelf maar ook de “Rooien” en “Blauwen” van Sportpark de Westmaat een aangenaam weekend.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Scoreverloop:
21. 0-1 Siver Rahman
38. 0-2 Sergio Cameron
42. 1-2 Tayfur Kahraman

Opstelling Sparta Nijkerk:
Sven Onland, Marco Kints, Bas Mooij, Lennart Krijger, Dick Kooijman, Stefan Frederiksen, Raoul Henar, Tayfur Kahraman, Salim Amerzgiou, Ivo te Velthuis (63. Lopes Dinis Magelhaes), Niels Buijtenhuis

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Paul Michielsen, Marc Wolthuis,Kevin Westmaas, Joes Blakborn, Siver Rahman (74.Nick van Eijsden), Rene Biesot, Jeremy Overbeek Bloem (80.Lionel Frederik), Sergio Cameron, Vincent de Groot (90. Stefano Holwijn)

Gele kaarten:
Marco Kints (Sparta Nijkerk), Marc Wolthuis, Paul Michielsen, Vincent de Groot, Jeremy Overbeek Bloem, Rene Biesot (allen Ajax)

Scheidsrechter:
A.Dijkstra (Oosterwolde)

Toeschouwers:
600

Free Image Parking

Nick van Eijsden omringt door twee Spartanen

Klik hier voor een artikel uit De Stentor.

Share