competitie: Ajax – NIVO Sparta doelpuntloos

Free Image Parking

Gastomroeper Klaas Vos sloot af met de woorden “bloedeloze 0-0” en zo was het ook in de letterlijke betekenis van deze woorden. Toch was de wedstrijd tot het einde toe spannend. Beide teams speelden, op enkele momenten na, verre van sprankelend hoewel Ajax in de eerste helft de betere kansen had.

Image and video hosting by TinyPic

Rondom de tiende minuut schoot middenvelder Joes Blakborn in kansrijke positie over, terwijl een moment daarvoor Sergio Cameron net naast mikte. Ook Vincent de Groot, na zijn blessure voor het eerst in de basiself sinds ruim een jaar, wist het net niet te vinden. Zijn schot met links verdween eveneens naast het doel van doelman Van der Cammen. Vlak voor rust kreeg Ajax nog een vrije trap op zo’n twintig meter vanaf het vijandelijk doel, maar Kevin Westmaas (bezig aan een ijzersterk seizoen) lepelde de bal via de vingers van Van der Sanden over.

Tinypic.ca

De tweede helft begint zoals de eerste eindigde. Ajax bepaalt het wedstrijdbeeld maar NIVO Sparta combineert zo nu en dan aardig. Toch is de eerste kans voor Joes Blakborn. Na een combinatie met Jeremy Overbeek Bloem en Sergio Cameron schiet hij hard in de handen van Van der Cammen. Even later probeert ex-prof Roberto Verhagen het middels een afstandsschot maar doelman Dennis van der Kraan pakt zijn bal vrij eenvoudig.

Image Hosted by ImageShack.us

Een rommelige fase breekt aan hoewel beide ploegen vol voor de drie punten blijven gaan. Sergio Cameron ziet in de slotfase een vrije trap in de handen van de doelman verdwijnen. Het slotakkoord is voor Emiel van der Sanden. Een diepe bal lobt hij over de uitkomende Dennis van der Kraan en ziet tot opluchting van Ajax de bal op de buitenkant van de paal belanden. Het zou teveel van het goede geweest zijn voor de ploeg uit Zaltbommel, die voetballend absoluut goed mee kan komen in de hoofdklasse ondanks de huidige laatste plek op de ranglijst. Ajax stijgt ondanks het gelijkspel naar de achtste plek. Volgende week gaat Ajax op bezoek bij Monnickendam. Het betreft een districtsbekerwedstrijd. NIVO Sparta speelt de inhaalwedstrijd thuis tegen GVVV.

Free Image Parking

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Joes Blakborn, Rene Biesot, Nick van Eijsden, Jeremy Overbeek Bloem (77. Quincy Bilonda), Sergio Cameron, Vincent de Groot (88. Bert Inecia)

Opstelling NIVO Sparta:
Joris van der Cammen, Björn Jongste, Stephan Netten, Niels Blom, Randy van Heijnsbergen (82. Rick van de Pas), Wesley Paijmans, Roberto Verhagen, Bas van de Berk (66. Davey Brothwell), Theo van Geffen, Björn Cevat, Emiel van der Sanden

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Gele kaarten:
Sergio Cameron, Nick van Eijsden (beiden Ajax), Wesley Paijmans, Bas van de Berk (beiden NIVO Sparta)

Scheidsrechter:
E. van der Perk (Leiden)

Toeschouwers:
300

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.

Share