competitie: Kloetinge – Ajax 0-2

Ajax blijkt voor Kloetinge een soort “angstgegner” te zijn. De afgelopen twee seizoenen wist Ajax al te winnen op Wesselopark (resp. met 1-3 en 2-3) en nu volgde opnieuw een zege.
Op een prima (lees: droog) bespeelbaar veld starten beide teams voorzichtig aan de wedstrijd. Ajax lijkt optisch wat sterker maar verzorgt de eindpass niet goed waardoor Kloetinge zich kan hergroeperen bij dreigend gevaar. De thuisploeg begint na zo’n twintig minuten spelen wat meer van zich af te bijten. Het resulteert in een kans voor Niels Kole die een bal, uit een hoekschop van Regilio Pinas, terugkopt in plaats van op het doel. Na ruim een half uur krijgt Etiënne Mallie de beste kans namens Kloetinge. Pinas bedient de mee opgekomen middenvelder, maar die stuit op de attent uitgelopen doelman Dennis van der Kraan. Daarna kabbelt de wedstrijd richting rustsignaal. Vijf minuten voor de thee valt uit het niets echter de 0-1. Aanvoerder Sergio Cameron mag vanaf de zijlijn, op zo’n dertig meter van het doel van Kloetinge, een vrije trap nemen na een overtreding op Quincy Bilonda. Ajax groepeert zich in het strafschopgebied, maar Cameron besluit de bal ineens op doel te mikken. De bal vliegt onnavolgbaar en onhoudbaar achter de verbouwereerde Van der Schee in het kruis. Een mentale dreun voor de Zeeuwen en opsteker voor de Ajacieden.
In de tweede helft probeert Kloetinge met twee verse krachten het tij te keren en dringt Ajax terug. Een schot voorlangs van invaller Corné Schilperoort is echter het enige wapenfeit. Na een krap kwartier spelen probeert Siver Rahman het eens met een hard schot, maar Van der Schee redt. De wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Kloetinge was onmachtig om voor enig gevaar te zorgen en Ajax bespeelde de ruimte die Kloetinge bood onvoldoende. Het was inmiddels bijna 17.00 uur en behoorlijk donker (Kloetinge beschikt niet over een lichtinstallatie langs het hoofdveld) als de groenwitten nog een hoekschop mogen nemen. Zelfs doelman Van der Schee meldt zicht in het strafschopgebied van Ajax. De genomen hoekschop wordt echter afgeslagen waardoor Paul Michielsen vanaf eigen helft zomaar recht op het lege doel van Kloetinge af kan en z‘n eenvoudigste doelpunt uit z‘n carrière kan aantekenen. Vorige week tegen Spakenburg moest hij nog in de slotfase hevig bloedend aan het hoofd het veld verlaten, maar stond vandaag toch weer in het veld. Iedereen aan Ajax zijde gunt de bijna nooit scorende ijzervreter uiteraard dit geluk. Scheidsrechter van Duijn floot direkt hierna voor het einde van de wedstrijd. De lange terugreis kon opnieuw (voor derde keer in successie) in gezelligheid worden aanvaard.

UPDATE:
Klik hier voor de wedstrijdbeelden.

Scoreverloop:
40. 0-1 Sergio Cameron
98. 0-2 Paul Michielsen

Opstelling Kloetinge:
Jaco van der Schee, Andre Siereveld, Bram Plomp, Arjan van der Smissen, Joffrey Geldof, Jaap Esser, Joël Manusama (46. Robin de Pagter), Niels Kole, Daan Esser, Etiënne Mallie (46. Corné Schilperoort), Regilio Pinas

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Andre Hofstee, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Kevin Westmaas, Siver Rahman, Joes Blakborn, Kurdo Mohamad (69. Nick van Eijsden), Quincy Bilonda (61. Vincent de Groot), Sergio Cameron, Jeremy Overbeek Bloem (92. Lionel Frederik)

Gele kaarten:
Quincy Bilonda, Vincent de Groot, Siver Rahman, Andre Hofstee (allen Ajax)

Scheidsrechter:
C. van Duijn (Katwijk)

Toeschouwers:
500

Share