Ajax zaterdag 3 wint ook in Hoorn

Na de 5-0 op De Toekomst afgelopen zaterdag heeft Ajax zaterdag 3 vandaag ook in Hoorn gewonnen van Zwaluwen’30 2. Het werd 1-2 (rust 1-0).
Op Hemelvaartsdag had Ajax het in Hoorn moeilijk. De thuisploeg zette vroeg druk en probeerde zo snel de openingstreffer te forceren. Ajax capituleerde pas na een penalty en ging zodoende rusten met een 1-0 achterstand. De Horinenzen moestten er echter nog vier maken in het tweede bedrijf. Zwaluwen ’30 kreeg ook wel kansen, evenals de Ajacieden overigens, maar doelman Rene Waaksma redde een aantal keren fraai. De 1-1 was dan ook een logisch gevolg. Een weergaloze aanval over diverse schijven werd door Dennis Husers (volley!) subliem afgerond. Hierna was het gedaan met het verzet van de vice-kampioen. Alex Liefhebber schoot zelfs vlak voor tijd de winnende binnen voor Ajax na een fraaie aanval via Lloyd de Meza, Dennis Husers en Dennis Bogaard. Door dit resultaat houdt Ajax zaterdag 3 Ajax zaterdag 2 in de reserve Hoofdklasse (nadat Ajax zaterdag 2 DVVA 2 versloeg over twee wedstrijden). De finale van aanstaande zaterdag is dan ook een formaliteit, maar wel een unicum … Ajax zaterdag 2 – Ajax zaterdag 3 voor promotie naar de reserve Hoofdklasse. Of deze wedstrijd daadwerkelijk wordt gespeeld verneemt u nog van ons.

Klik hier voor de foto’s van Peter Liefhebber.

Share