Veteranen: Lieve Bettine

Photobucket
Lieve Bettine ,

Het seizoen zit er weer op. Jammer want nu het weer warmer wordt ga je luchtiger gekleed en dat maakt de donderdagavond extra spannend .Er worden zelfs weddenschappen afgesloten over wat je aan {of sterker nog } wat je niet aan zal hebben . Het maakt mij niet uit als de decolleté en de borrelnootjes maar blijven. We hebben weer een hectische tijd achter de rug en dat wil ik via mijn dagboek weer met je delen.

12-05 Ajax – Kon. H.F.C. 9-1

Photobucket

Lieve Bettine,

Een avondwedstrijd is altijd lastig ,hebben we genoeg mensen , komt iedereen op tijd en is de tegenstander er wel? Gelukkig liep alles goed en begonnen we scherp en stonden we snel met 3-0 voor en was de wedstrijd snel gespeeld . Dit is het scenario waar trainer Buskermolen iedere wedstrijd op hoopt maar vaak niet goed wordt uitgevoerd. Eindstand 9-1 Blij naar huis gereden want ik heb een aangename verrassing voor mijn zoon Tim maar daar kom ik later op terug. s’-Avonds naar uitzending gemist gekeken en gezien dat Erik Bosma onze kunstenaar een portret heeft gemaakt van Erika Terpstra maar niet werd uitgekozen door Erika. Jammer want zijn portret was echt het mooiste .Later heeft Erika ook gebeld dat ze spijt heeft van haar keuze en dat ze voor Erik zijn portret had moeten kiezen. Ik heb Erik gevraagd of hij een portret van jou wil maken middels zijn beproefde carborundumdruk.Erik was zeer geinteresseerd en liet meteen er een paar wilde fantasieën op los Hierdoor raakte ik wel aan het twijfelen want hij had allerlei gekke ideëen met rood witte lingerie ,de volledige Ajax veteranenselectie en borrelnootjes .Maar het idee dat jouw portret in mijn werkkamer naast de poster van Nico Dijkshoorn zou hangen heeft me toch doen besluiten om Erik de opdracht te geven . Ik hoop dat je het net zo spannend vind als ik.

Photobucket

Photobucket

15-05 Ajax – Twente 3-1 { Ajax 1 kampioen}

Ajax kampioen seizoen 2010-2011

Lieve Bettine ,

Na de wedstrijd Ajax – Kon. H.F.C. had Marcus Keane een aangename verrassing voor me .In mijn vorige verslag had ik een oproep gedaan aan iedereen of ze evt.een kaart over hadden voor mijn zoon Tim voor de wedstrijd Ajax-Twente .Je snapt het zeker al Keane was degene die de algemeen direkteur van de postkamer van het hoofdkantoor van Aegon en de vaste ballenoppomper van Adidas en de ramenwasser van Mercedes-Benz links liet liggen en zijn enige kaart die hij nog over had aan Tim heeft gegeven. Nou ben ik in het verleden wel eens kritisch geweest over Keane .Toen Keane bij ons kwam voetballen {met 30 flessen Kaapse Kraal de duurste veteranenspeler ooit} was iedereen vol lof over hem terwijl hij nog geen minuut gespeeld had.Pas in de 10 de wedstrijd scoorde Keane pas en de link met Sulejmani was gauw gelegd. Toen ik enige tijd later ook nog de naam Sikora liet vallen was Keane het zat Hij ging samen met Aisatti en Sulejmani trappen lopen in de Arena en kreeg les in volley schieten van niemand minder dan van Basten en collega Frans Schoofs {die bracht de ballen die over het hek gingen terug} Sindsdien is Keane een zeer gewaardeerde kracht binnen de Ajax gemeenschap met een afgetraind lichaam waar Darshoen en Verhoeven jaloers op zijn en schiet hij uit alle hoeken en standen de ballen op doel en soms gaan ze er nog in ook. Ook zakelijk gaat het hem voor de wind . Want in Sochi verkocht hij de jeugdopleiding van Ajax en nu lopen ze in Sochi de hele dag trappen op en neer. Ook in China had hij succes en heeft hij 2 miljard truien verkocht van Ajax met als opdruk ,,Ajax is de beste ” helaas ging er bij de vertaling in het modern chinees iets verkeerd en staat er op de truien ,, Keane is een beest” en nu wordt Keane iedere keer als hij door Wuhan of Qingdan loopt lastig gevallen door duizenden hitsige chinese tienermeisjes of door al jaren droog staande chinese vrijgezelle veertigers. Zelf een zeer gerimpelde tandeloze chineze vrouw van in de 90 bood haar diensten aan bij Keane en vertelde daarbij dat ze ooit in 1920 een zeer jonge Ajax voetballer Joop de Vries genaamd heeft ontmaagd en dat ze dus wel weet hoe ze een man moet verwennen . Na een lichte twijfel stond Keane toch sterk in zijn schoenen en wimpelde alle aanbiedingen van zich af. Ook comm.direkteur Henri Aat van der Naat liet blijken zeer tevreden te zijn over de comm.successen en bood Keane aan om een fanshop te leiden in Aasiaat een stad in Groenland met 3310 inwoners . Doel is om de verkoop van de Kolitark met op de rug Eriksen , de Krarlik met Aegon erop en de Adidas Tuktukrotit F 50 te verdubbelen van 2 naar 4 Keane reageerde kortaf en zei ,,Je gaat er zelf maar zitten ” .En nu is er dus binnenkort een realitysoap met de naam Gewoon van der Naat in Aasiaat. Marcus mag ik je nogmaals bedanken namens mij en Tim { volgens jou schrijft hij de verslagen i.p.v. ondergetekende maar hij schrijft Kien i.p.v. Keane dus dat kan niet} voor de onvergetelijke dag die we hebben gehad bij het behalen van het kampioenschap van Ajax 1 . Lieve Bettine wil jij voortaan Marcus ook wat extra zorg geven zoals je bij mij ook wel eens doet . Ik weet dat hij ook een zwak voor je heeft.

21-05 Z.O.B. – Ajax 5-4

Photobucket

Lieve Bettine,

Ja , je leest het het goed .In een bizarre wedstrijd hebben we het kampioenschap weggegeven. Na een 0-1 voorsprong kwamen we 2-1 achter om daarna op 4-2 voosprong te komen . Met nog 20 minuten te gaan mag dat nooit meer uit handen worden gegeven . Helaas door div.oorzaken lukte het Z.O.B. om in die 20 minuten 3 x te scoren en liepen ze als kampioen van het veld. Verslagenheid , woede, frustratie , teleurstelling , onverschilligheid en onbegrip waren de emotie’s die overheerste na afloop.Bettine , ik kan je wel lastig vallen met een hele verhandeling van wat er allemaal mis ging tijdens de wedstrijd maar dat bespaar ik je . Wat ik wel weet is dat we na afloop een etentje hadden gepland met de selectie in Purmerend en dat er ook kermis was op de Koemarkt. Na een lekkere pasta te hebben gegeten zag ik Been jr. vragen aan de suikerspinverkoopster of ze niet in de R.V.C. van Ajax wilde komen zitten. Zag ik Beukeboom flippen op een mega flipperkast. Zag ik Burgers in de flight-simulator zitten .Zag ik de Sousa Cruz het spookhuis inkruipen met een camera om 18 + filmpjes te maken. Lag Darshoen als een fakir op een spijkerbed. Zag ik Dijkstra met een draaiorgel staan en ging met de pet rond . Zag ik van Eck in de zweefmolen met een waterpistool gevuld met rode wijn. Zag ik Heuvel ,die tijdens de wedstrijd 3x scoorde , steeds misschieten in de schietsalon. Zag ik Koster in de botsauto’s als een dolle dwaas tekeer gaan . Zag ik Lee op de Octopussy { een hele minuut}. Zag ik Nooitmeer en Oerlemans als Super Sjimmie en Crazy Sjimmie met elkaar zwaardswaffelen . Zag ik de Randamie de boksbal steeds misslaan.Zag ik Reiz lam tussen de oliebollen in de oliebollenkraam . Zag ik Schoofs bij een kraam waar je oude Ajax shirtjes met een hengel uit de bak kon halen . Het enige wat hij eruit wist te vissen was een uit-shirt van Z.O.B. van 1972. Zag ik van der Sluis met zijn billen schudden bij de Swingbob machine. Zag ik Tevreden op de American Wipp . Hoorde ik van Trappen hoog in het reuzerad , This is the moment ‘zingen .Zag ik de Vries vlaggetjes verkopen die hij bij alle Champions League wedstrijden heeft meegenomen.En zag ik Buskermolen en van Eijden op de draaimolen nr.2 . Kortom Bettine het was een bizarre ervaring en na div. kampioenschappen op rij staan we weer met beide benen op de grond.

24-05 R.K.A.V.I.C -Ajax 2-8

Photobucket

Lieve Bettine ,

Een wedstrijd om niks , op een slecht veld . Het enige leuke was dat Burgers op doel stond en dat ik rechtsbuiten mocht staan de tweede helft {dat was ook snel over want ik werd alleen maar uitgelachen } en dat we gefloten werden door Willem Anker { je weet wel één van de advocatenbroers} . Ook na afloop was het niet ongezellig in de kantine {als jij er nog bij was geweest dan was het uiteindelijk nog een topavond geworden}

26-05 Ajax – Real Sranang 2-3

Lieve Bettine,

Een wedstrijd die in het teken stond om nieuwe spelers te beoordelen . 14 nieuwe spelers mochten hun kunsten vertonen met klinkende namen als Trefkovic, Vacovac, Bakkalbessy en Bep Bakhome.Het leek wel X factor. Langs de lijn stonden de spelers als jurylid en uiteindelijk zijn er 2 door naar de finale en mogen er 4 a.s. donderdag op herkansing .Na afloop mocht ik de juryrapporten bekijken en ik moet zeggen dat ik versteld stond van de deskundigheid. Met beoordelingen als hier en daar een valse noot en iets teveel ad-lib en ik voel niet of hij echt voetbalt blijkt toch wel dat er veel voetbal know how in onze ploeg zit. Ik had de nieuwe kandidaten graag aan je voorgesteld zodat jij ze ook kon beoordelen maar helaas waren ze snel verdwenen en hebben ze hun derde helft diploma voorlopig nog niet gehaald. Lieve Bettine als het goed is hebben we nog 1 wedstrijd en dan moeten we volgens intern mailverkeer van Buskermolen eens goed in de achteruitkijkspiegel kijken . Als ik dat doe hoop ik op één ding en dat is dat ik jou een keer zie zitten.

xoxo

Johan Hogenhout

Share