Even Voorstellen ………Bart Logchies


Als nieuwe trainer van de selectie van Ajax zaterdag amateurs, vroeg Rob van Vliet of ik mijzelf, middels een stukje op de site, voor wilde stellen. Veel mensen zullen mij wel kennen, maar voor diegenen die mij nog niet kennen: ik ben Bart Logchies, 47 jaar, getrouwd met Sandra en vader van twee voetballende zoons, Koen (17) en Tijs (13). Als geboren Amsterdammers wonen we nu in Muiden.
Naast het hoofdtrainerschap bij Ajax zaterdag, ben ik docent bij de KNVB voor de TC III jeugd cursus op de HvA voor ALO en SM&O studenten. Tevens ben ik verbonden als docent aan de stichting Axios. De stichting Axios is in samenwerking met Ajax en de gemeente Amsterdam uitvoerder en ontwikkelaar van sociaal preventief supportersbeleid in de breedste zin van het woord binnen Ajax en haar omgeving. Ik ben vooral actief binnen het scholingsprogramma, “Samenscholing onder de Ajax Bandieri”. Hierin worden jonge Amsterdammers, veelal Ajax-supporters, in de leeftijd van 12-18 jaar waarden en normen bijgebracht d.m.v. de kracht van Ajax. Bij toeval zijn mijn uitdagingen komend seizoen in grote mate rood en wit gekleurd.

Als voetballer heb ik voornamelijk gespeeld in de jeugd van Zeeburgia, als senior o.a. bij FC Volendam, Rood Wit A, KBV, OSV en Aalsmeer.
Vanaf mijn 19e ben ik al trainer, heb alle trainersdiploma’s t/m Coach Betaald Voetbal behaald en ben op alle niveaus actief geweest; 1 jaar Zeeburgia, 3 jaar P&T Express, 1 jaar RKAVIC, 4 jaar Aalsmeer, 1 jaar NAS, 3 jaar RKDES, 3 jaar KBV, 4 jaar Argon, 1 jaar Hoofddorp, 1 jaar assistent HFC Haarlem, 2 jaar assistent bondscoach Estland en 6 jaar JOS Watergraafsmeer. Naast heel wat andere leuke en succesvolle jaren, waren die bij KBV, tot nu toe, de mooiste jaren. Een fantastische groep waarmee we kampioen werden van de 1e klasse, de districtsbeker en de landelijke beker wonnen.
Sportief dieptepunt was, na de behaalde promotie het seizoen ervoor, de degradatie met JOS Watergraafsmeer uit de hoofdklasse het afgelopen seizoen.

Bij Ajax zaterdag 1, telt in het aankomende seizoen maar 1 ding: Promotie naar de Hoofdklasse! Naast dit resultaat is ook de manier waarop dit gebeurt van groot belang. De kernwaarden van Ajax, Ambitieus, Betrokken, Innovatief, Creatief en Professioneel, zullen komend seizoen terug te zien zijn bij de zaterdagamateurs. Op de kennismakingsavond van 20 juni jl. hebben de spelers daar, op een leuke manier met afspraken, invulling aan gegeven.

Ik ben erg tevreden over de samenstelling van onze staf en selectie en kijk er naar uit om op maandag 25 juli te starten met de eerste training van het seizoen.

Ik hoop dat veel Ajacieden bij onze wedstrijden komen kijken en ons zullen steunen in de race naar de hoofdklasse!

Geboren in de Korte Leidsedwarsstraat en opgegroeid met het succesvolle Ajax van de jaren 70 en 90, ben ik er trots op om trainer van Ajax zaterdag te zijn komend seizoen!

Tot op De Toekomst,

Bart Logchies.

Share