Ajax zaterdag 1 haalt uit tegen De Kennemers … Dennis Kaars scoort 5x !

Ajax Zaterdag 1 heeft vanmiddag na een prima 0-6 overwinning de volgende bekerronde bereikt. Vooraf waren de vaste supporters er niet gerust op dat het zo gemakkelijk zou gaan: De Kennemers hadden het sterke Koninklijke HFC tenslotte met 3-0 verslagen, dus de schrik zat er goed in.

Ajax begin prima aan het duel. De Beverwijkers werden met goed combinatiespel op eigen helft vastgezet en moesten zich beperken tot spaarzame counters. Dennis Kaars maakte echter al snel aan eventuele goede bedoelingen van De Kennemers een eind. De frele spits scoorde al na 11 minuten de 0-1. Hierna duurde het even voordat de Amsterdammers de score lieten oplopen. Melvin de Groot schoot nog tegen de keeper op, maar een paar minuten later verdubbelde Kaars de score. Hierna was het wel voorbij met de tegenstand van de thuisploeg: het enige dat gescoord werd waren gele kaarten.
Vlak voor rust maakte -wederom-  Dennis Kaars aan alle onzekerheid een einde toen hij 0-3 op het scorebord bracht na een fraai uitgespeelde aanval.

Na de pauze ging Ajax verder waar het voor de thee was opgehouden … met scoren. In de 51e minuut lobt Dennis Kaars de bal over de keeper voor de 0-4 en vijf minuten later verschijnt Kurdo Mohamad alleen voor de keeper die redding kan brengen. Dat bleek uitstel van executie: in de 61e minuut maakt Kaars z’n vijfde treffer van het duel.

De frustraties lopen inmiddels aardig op bij De Kennemers, die 10 minuten voor tijd met een man minder verder moeten na een rode kaart van een verdediger na twee keer geel. De toegekende vrije trap wordt door de net ingevallen Michiel Foppen fraai benut, 0-6. Vlak voor het laatste fluitsignaal laten Ara Heuvel en Melvin de Groot nog enkele kansen op een hogere score liggen, maar al met al lopen de Ajacieden na afloop zeer tevreden van het veld … de ploeg lijkt klaar voor de competitie ! We zullen het zien volgende week in Lelystad.

Scoreverloop:
0-1 t/m 0-5 Kaars
0-6 Foppen

Opstelling: van der Kraan, Kloes, Schurman, Meester, Vellema, Ter Haak, de Groot, Mohamad, de Visser, Kaars, Cameron.
Wissels: A. ten Heuvel, Heuvel en Foppen voor Mohamad, Cameron en Meester.

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share