Bondscoach Zico roept Kurdo Mohamad op

Kurdo Mohamad werd deze week verrast door een uitnodiging van de Irakese voetbalbond. De aanvaller van de zaterdagtak van Ajax is door bondscoach Zico opgeroepen voor de nationale selectie.

De oud-jeugdspeler van AZ komt momenteel uit voor het zaterdagteam van Ajax. Hij mag zich voor het eerst melden bij de nationale voetbalselectie van het land. Met de Irakese selectie werkt hij een tiendaagse trainingsstage in Bagdad af. Tijdens die periode krijgt hij de kans om de Braziliaanse bondscoach Zico te overtuigen.

“Dit komt heel onverwacht, maar het is wel iets heel moois”, laat Mohamad in een reactie aan VoetbalPrimeur weten. “Het gaat om een voorselectie dus ik zal bovenal genieten van mijn tijd daar. Dan zien we wel wat er mogelijk van komt.”

“Irak wil graag spelers uit Europa aan de selectie toevoegen vanwege het feit dat voetbal hier anders beleefd wordt. Ik ga zonder verwachtingen heen en ontzettend mijn best doen om er bij te komen. Dat is toch de droom van iedere voetballer.”

Zico staat voor de zware taak om Irak voor het eerst sinds 1986 aan een WK-ticket te helpen. Hij moet het land naar het WK 2014 in Brazilië loodsen. Irak is in de derde kwalificatieronde ingedeeld in een groep met China, Jordanië en Singapore.

(bron: Voetbalprimeur.nl)

Share