competitie: Geinoord – Ajax 0-2 (0-1)

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax was in de beginfase heer en meester tegen Geinoord. Fel spelend en met snelle combinaties, voor zover mogelijk op het zeer hobbelige veld, werd de thuisploeg op eigen helft teruggedrongen. In de vierde minuut leverde dat direct resultaat op. Een indraaiende vrije trap van Mark Geestman werd binnengekopt door Siver Rahman, 0-1. Sergio Cameron tikte de bal nog even na voor de zekerheid, maar de bal was de doellijn reeds gepasseerd. Geinoord was nauwelijks bekomen van de vroege achterstand toen centrale verdediger Paul Michielsen dwars door het midden van de nieuwegeinse defensie mocht opkomen. Doelman Bas van Stralen was echter attent uit z’n doel gekomen en kon ternauwernood redding brengen. Na een kwartier leek Sergio Cameron de 0-2 te hebben gescoord, maar hij deed dat met de hand. Hiervoor kreeg hij geel en het doelpunt werd terecht afgekeurd. Na twintig minuten meldde Geinoord zich voor het eerst voor het doel van Dennis van der Kraan. De corner leverde niets op, maar even later kopte Siver Rahman pardoes bijna in eigen doel na een vrije trap van Dennis Groenendijk. Ook een kopballetje van Mourad El Idrissi verdween net naast waarna het rustsignaal klonk.


Image Hosted by ImageShack.us

Aan het begin van de tweede helft direct een wissel bij Ajax. Jerghinio Sahadewsing viel in voor Teddy Afriyie. Vorig seizoen maakte hij nog deel uit, als contractspeler, van Jong Ajax maar kon nadien geen onderdak vinden bij een andere club. Zijn pass op Sergio Cameron stelde captain Jamal Ahaddouch in staat de opgekomen Rene Biesot aan te spelen. Biesot omspeelde doelman Bas van Stralen en bood Sergio Cameron de gelegenheid simpel de 0-2 op het scorebord te zetten. Na krap een uur spelen moest Dennis van der Kraan weer eens in actie komen. Een lepe vrije trap van Dennis Groenendijk werd nipt via zijn handen en de lat tot corner verwerkt. Ajax gaat echter gewoon door met aanvallen, maar springt slordig om met de mogelijkheden. De ijverig spelende Rene Biesot mikt nog op de paal en Siver Rahman kopt vrijstaand voor Bas van Stralen over. In de slotfase krijgt spits Daniël Kops nog een aardige mogelijkheid maar schiet over. Als het fluitsignaal klinkt heeft Ajax drie belangrijke punten bijgeschreven en een flink gat geslagen naar de onderste regionen. Wie weet wat er nog in het vat zit bij de Ajacieden. Geinoord komt verder in de problemen en zal de komende weken uit een ander vaatje moeten tappen.

Image Hosted by Plaatjesupload.nl

Klik hier voor onze foto’s van deze wedstrijd.

Scoreverloop:
4. 0-1 Siver Rahman
48. 0-2 Sergio Cameron

Opstelling Geinoord:
Bas van Stralen, Gino Jonis, Jan-Maarten van Dijk, Cesar Medonza, Fabian Kloof, Michiel van der Valk, Paul Roestenburg, Mourad El Idrissi (46. Daniël Oostendorp), Daniël Kops, Wouter Jansen, Dennis Groenendijk

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Danny Frans, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Martijn Slemmer, Siver Rahman, Mark Geestman (70. Marc Stuut), Rene Biesot, Jamal Ahaddouch, Sergio Cameron (85. Garyl Pinas), Teddy Afriyie (46. Jerghinio Sahadewsing)

Gele kaarten:
Mourad El Idrissi, Wouter Jansen, Fabian Kloof, Michiel van der Valk (allen Geinoord) Sergio Cameron en Rene Biesot (beiden Ajax)

Scheidsrechter:
P.P. Beudeker (Krommenie)

Toeschouwers:
300


Image Hosted by ImageShack.us

Share