Ajax zat. 2 wint van NFC zon. 1 (7-1)

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft op een druilerig sportpark de Toekomst met 7-1 gewonnen van zondag 3e klasser NFC 1 uit Amstelveen. In de eerste helft ontliepen beide teams elkaar weinig, Ajax had wel een veldoverwicht,door vroeg te storen konden de mannen van NFC trainer Tonnie Bras de Ajacieden van scoren afhouden.
In de 21e minuut was er een knappe redding van Ajax doelman Nick van Teeffelen voor nodig om een achterstand te voorkomen,via de vingertoppen kwam de bal op de lat, na 28 minuten spelen schoot Giano Bonam de bal hard en laag over het kletsnatte kunstgras,de NFC doelman kreeg de bal niet onder controle ,in de rebound scoorde Jendro Halman de 1-0.
Kort voor het rust signaal van de goed leidende scheidsrechter Tulleners kreeg Ajax nog een riante mogelijkheid ,echter de bal ging voor langs:  ruststand 1-0.

De tweede helft was amper twee minuten aan de gang ,of Antonio Cvetkovic kopte de bal op de paal ,het was slechts uitstel van executie. binnen 10 minuten!! tilden de Ajacieden de stand naar 5-0, de sterk spelende Dennis Eier gaf een schitterende steekpass op Giano Bonam ,zijn voorzet bereikte Michael Malmberg van dichtbij tikte hij de bal in het net 2-0.nog geen minuut later een voorzet van Giano Bonam en Antonio Cvetkovic maakte zijn gebruikelijke wekelijkse doelpunt 3-0.even konden de Amstelveeners naar adem happen.
In de 64e minnut was het opnieuw raak ,van af de zijlijn gaf Giano Bonam een schitterende lob over de keeper in het verlaten doel 4-0,vanaf de aftrap veroverde Ajax de bal ,Dennis Eier stuurde Kenneth Misa-Danso de diepte in ,die verschalkte de NFC doelman 5-0 ,de zelfde twee spelers zorgden ook voor de 6-0, een kwartier voor het einde maakte de van een blessure terug gekeerde Erik Smits op aangeven van Jendro Halman de zevenklapper 7-0.pas in de 84e minuut kon NFC de ere treffer maken ,door een momentje van onoplettendheid in de achterhoede van Ajax.  Eindstand 7-1 in een leuke en aantrekkelijke wedstrijd van beide teams.

Share