nieuws: Bob de Klerk van amateurs naar bvo

Trainer/Coach Bob de Klerk verlaat na vijf seizoenen Ajax zaterdag en gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij de BVO/Jeugdopleiding van Ajax. De trainer-coach, begin jaren tachtig nog uitkomend in Jong Ajax en als prof spelend bij onder meer De Graafschap en het Belgische Waregem, is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen. Het eerste jaar (2002-2003) van De Klerk, toen afkomstig van BlauwWit Amsterdam, was meteen succesvol. Ajax werd kampioen van de eerste klasse en promoveerde voor de derde keer naar de hoogste amateurklasse. Het seizoen erna werd geschiedenis geschreven toen Ajax zich voor het eerst handhaafde in de hoofdklasse. In de seizoenen 1993-1994 en 1995-1996 duurde het verblijf van Ajax in de hoofdklasse (toen nog eerste klasse geheten) slechts een seizoen. In het seizoen 2004-2005 won de trainer met Ajax zaterdag de districtsbeker voor amateurs.

Share