competitie: Ajax – Hoek 1-1 (0-0)

Image Hosting by Picoodle.com

Ajax wilde de 3-0 nederlaag in de heenwedstrijd goed maken en startte scherper dan Hoek. Toch wist de thuisploeg geen echte grote kansen te vergaren, hoewel spits Sergio Cameron een paar keer dichtbij was. Doelman Dennis van der Kraan moest in de eerste helft eenmaal in actie komen op een schot van Sam Ysebaert Op het zwaar, maar goed bespeelbare veld leken beide teams in de tweede helft wat opener te spelen. Ajax vanuit een goede organisatie, terwijl Hoek probeerde te combineren via de vleugels. Doordat Hoek wat aanvallender intenties ontpooide kregen de Ajacieden meer ruimte. Zo brak Siver Rahman vlak na rust door de defensie van de Zeeuwen, maar legde de bal af waar een schot misschien een betere keuze had geweest. Ook kansrijke vrije trappen van Sergio Cameron troffen geen doel. Hoek verscheen nauwelijks voor het Ajax doel, terwijl Ajax slordig omsprong met de eindpass. Een kwartier voor tijd leek Ajax te gaan scoren, maar invallers Teddy Afriyie en Tim Plomp vonden doelman Robby de Moor op hun pad. Vlak voor tijd bediende Tim Plomp ploeggenoot Sergio Cameron in het strafschopgebied. Na aanname van de bal werd hij geraakt door het uitgestoken been van Jeroen van de Broek en de goed leidende scheidsrechter Cruz Torres wees onverbiddelijk naar de stip. Cameron nam zelf plaats achter de bal en liet de Moor kansloos, 1-0.

Image Hosting by Picoodle.com

Ajax leek op een overwinning af te stevenen, maar invaller en nieuweling bij Hoek Peter Reijn dacht daar anders over. Zijn voorzet werd keurig binnengeschoten door Thijs Binnerts, 1-1. Ajax was ontgoocheld en mocht niet mopperen toen topscorer Jan Huijgens (al goed voor 15 doelpunten dit seizoen), diep in blessuretijd, in geheel vrijstaande positie van dichtbij naast kopte. Scheidsrechter Cruz Torres floot hierna direct voor het eindsignaal en bezorgde de beduusde beide teams stof tot nadenken. Ajax leek terecht (op basis van organisatie en collectieve werklust) de overwinning te behalen, maar Hoek ging er bijna mee vandoor. Het zou teveel van het goede geweest zijn.

Scoreverloop:
87. 1-0 Sergio Cameron
90. 1-1 Thijs Binnerts

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Danny Frans, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Menno van Roosmalen, Siver Rahman, Rene Biesot (75. Jeroen van den Berg), Mark Geestman (64. Tim Plomp), Martijn Slemmer (75. Teddy Afriyie), Jamal Ahaddouch, Sergio Cameron

Opstelling Hoek:
Robby de Moor, Thomas Ragut, Stefan van Denderen, Jeroen van den Broeke, Dennis van de Welle (83. Peter Reijn), Bjorn Langeveld, Ferry Alfons, Wilco de Valk (55. Istvan Bakx), Sam Ysebaert (60. Ramazkan Kesikbas), Thiijs Binnerts, Jan Huijgens

Gele kaarten:
Mark Geestman, Tim Plomp (beiden Ajax), Jeroen van de Broeke, Bjorn Langeveld en Ramazkan Kesikbas (allen Hoek)

Scheidsrechter:
J.M. Cruz Torres

Toeschouwers:
200

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze foto’s te bestellen.

Share