competitie: Huizen – Ajax 1-1 (0-0)

Image Hosted by ImageShack.us

De noordhollandse derby tussen Huizen en Ajax zal niet de geschiedenis ingaan als een van de beste wedstrijden. De basisingrediënten waren hiertoe niet aanwezig. Een droog en zeer hobbelig veld, spelers die zeer ijverig waren maar beter kunnen voetballen dan ze lieten zien en een onsamenhangend arbitraal trio. Na een stil eerste kwartier ontplofte beide teams na een duel tussen Ajacied Jeremy Overbeek Bloem en Tarik Divarci. Alle spelers doken in een kluit bijeen en toen de rookdampen waren opgetrokken werd Divarci met rood van het veld gestuurd. Huizen protesteerde heftig, terwijl de assistent-grensrechter nog met de vlag omhoog stond. Op diens advies meende scheidsrechter Meens Overbeek Bloem ook de rode kaart te moeten geven. Met tien tegen tien ontstond hierna weliswaar meer ruimte op het veld maar kregen beide teams geen echte kansen om de score te openen. Vlak na rust profiteerde Mark Daalderop van mistasten in de Ajax defensie en tekende, via de vingers van doelman Dennis van der Kraan, voor het eerste doelpunt. Even later soleerde Siver Rahman knap door groengele defensie en schoot vlak voor doelman Gerben Ruizendaal jammerlijk op de paal. Toch kwam Ajax na een kwartier op gelijke hoogte. Teddy Afriyie leverde vanaf rechts een prima voorzet die door Sergio Cameron (voormalig speler van Jong Ajax en in de winterstop gekomen van het zwitserse Young Boys) ineens op de pantoffel werd genomen, 1-1.

Image Hosted by ImageShack.us

Ajax leek door te drukken toen even later opnieuw Afriyie en Cameron elkaar wisten te vinden. Nu was Afriyie de afmaker maar zijn boogbal ging weliswaar over Ruizendaal maar ook over het doel. Huizen werd in het verloop van de tweede helft nog eenmaal gevaarlijk. Guus Verhoef legde een vrije trap op het hoofd van Bart Hulsbos die rakelings naast kopte. In de slotfase kon Ajax-verdediger Paul Michielsen, na zijn tweede gele kaart, ook de kleedkamers opzoeken waardoor Ajax met negen spelers verder moest. Gelukkig duurde het vervolg nog maar een minuut en na het laatste fluitsignaal kon iedereen met de uitslag vrede hebben. Vermeldenswaardig was de rentree van routinier Mark Geestman. Voor het eerst sinds mei 2005 speelde hij, na een lange blessure, weer mee in competitieverband.

Scoreverloop:
48. 1-0 Mark Daalderop
57. 1-1 Sergio Cameron

Opstelling Huizen:
Gerben Ruizendaal, Jeffrey Tol (30. Regilio O‘Neil), Gilliam Hund, Bart Hulsbos, Benny Honing, Moaad Elaakel, Mark Daalderop, Peter van Dongen (79. Rob Baas), Tarik Divarci, Maarten Schrama, Guus Verhoef (85. Edin Syleymani)

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Danny Frans, Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Menno van Roosmalen, Siver Rahman, Jamal Ahaddouch (77. Tim Plomp), Mark Geestman (56. Martijn Slemmer), Jeremy Overbeek Bloem, Sergio Cameron, Teddy Afriyie (90. Rene Biesot)

Gele kaarten:
Moaad Elaakel, Guus Verhoef, Regilio O’Neil (allen Huizen) en Menno van Roosmalen (Ajax)

Rode kaarten:
Tarik Divarci (Huizen), Jeremy Overbeek Bloem en Paul Michielsen (2x geel, beiden Ajax)

Scheidsrechter:
Dhr. R.Meens (Gasselternijveen)

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om foto’s te bestellen.

Share