Ajax zaterdag 2 winterkampioen na overwinning op ODIN’59

Verslag: Andre

Ajax 2 heeft de topper in Heemskerk tussen de ongeslagen nummer 2(Odin,59) en nummer 1 (Ajax) met 3-4 gewonnen. De wedstrijd stond bol van de spanning ,met een rode en gele kaarten en een knots gek en grillig score verloop, o.l.v de uitstekend leidende scheidsrechter Marcel Dijkstra ,die de wedstrijd prima aanvoelde. Ajax vergroot met deze overwinning zijn voorsprong tot 5 punten, en is door dit resultaat winterkampioen geworden.

Vanaf de aftrap gingen beide teams vol voor de winst,tot groot genoegen van de volop mee levende toeschouwers,welke in grote getale aanwezig waren. In de 10e minuut was Kenneth Misa-Danso dichtbij de openingstreffer, met een reflex kon Odin,59 doelman Richard Jonker nog redding brengen. Aan de andere kant kwam Ajax goed weg nadat een gevaarlijke kopbal van Odin,59 spits Paul Hazeveld rakelings over de lat vloog.

De eerste 15 minuten waren echter voor Ajax ,een kopbal van de hard werkende Dennis Eier werd afgefloten en een vrijetrap van de prima spelende Patrick van Dijk kon de Odin,59 doelman nog uit zijn doel ranselen. in de 21e minuut was er wederom een schitterende Ajax aanval,de naar links uitgeweken Kurdo Mohamad bereikte de mee opgekomen Dennis Eier ,met een doffe knal plofte de bal tegen het net 0-1,vier minuten later trok Odin,59 de stand weer gelijk, vanaf 18 meter werd de bal na een vrijetrap van richting veranderd , Ajax doelman Nick van Teeffelen was kansloos 1-1,na 30 minuten kwam Ajax goed weg,een misverstand in de achterhoede gaf Odin,59 spits Frits Kramer de gelegenheid om in te koppen ,gelukkig voor Ajax ging de bal via de lat over het doel Jordi Meester had kort voor de rust de pech dat zijn afstand schot over het Odin,59 doel ging ,ruststand 1-1.

De tweede helft was amper 2 minuten onderweg,of Ajax stond op een achterstand. Bij een ingooi lette niemand goed op ,De Odin,59 aanvaller kreeg vrije doortocht en tikte de bal binnen 2-1.Ajax liet zich echter niet uit het veld slaan ,in de 49e minuut was de stand weer gelijk,een vrijetrap van Kurdo Mohamad werd fraai door gekopt door de regisseur op het middenveld Arturo ten Heuvel,dat gaf Kenneth Misa-Danso de gelegenheid om van dichtbij te scoren 2-2.Patrick van Dijk viel licht geblesseerd uit en werd vervangen door Walter Jaspers.De uitstekend spelende Arturo ten Heuvel scoorde in de 55e minuut de 2-3,na een snelle ingooi haalde de middenvelder ongenadig hard uit,de Odin,59 doelman moet de bal alleen nog maar gehoord hebben 2-3.

Ajax probeerde hierna gelijk door te drukken Kurdo Mohamad omzeilde de buitenspel val ,alleen voor de keeper ging de bal naast ,even later werd een inzet van Kenneth Misa-Danso van de doellijn gehaald,een ongeschreven wet geeft dan aan als de goal niet komt, valt hij aan de andere kant.en dat gebeurde in de 70e minuut was Ajax niet alert bij een ingooi en weer was de stand gelijk 3-3. Odin,59 zette aan voor het slot offensief,en Ajax kwam licht onderdruk te staan. De koele Tim Noordraven zweepte zijn mede verdedigers nog eens op om alles te geven.Nick van Teeffelen tikte een zekere treffer naast zijn doel. Sil Paddenburg liep alle gaten dicht op het middenveld en was overal aanwezig.

in de 82e kwam de ware ontlading voor Ajax ,Kurdo Mohamad kapte en draaide zich knap vrij,zijn afstand schot verdween schitterend in de kruising 3-4. Dat zorgde voor dolle taferelen voor Ajax dug-out waar alles en iedereen van geluk over elkaar heen rolde,met nog 5 minuten te gaan + blessure tijd kon Ajax de overwinning bijna niet meer ontgaan,nog eenmaal trok alles wat een geel shirt aan had naar voren,Jordi Meester moest een nuttige overtreding met een rode kaart bekopen,heel Odin,59 schreeuwde om een penalty, de scheidsrechter had het goed gezien en lag de bal op de rand van het strafschop gebied,de laatste poging van Odin,59 werd hard in de muur geschoten.

Met 10 man trok Ajax de verdiende overwinning naar zich toe ,en werd door dit resultaat ongeslagen winterkampioen,, Volgende week kunnen de mannen van trainer Dennis van der Wal, zich ten koste van Roda,23 zon 2 plaatsen voor de 1/4 finale van de KNVB beker dat moet dan gaan gebeuren op sportpark Bovenkerk in Amstelveen aanvang 17.00 uur.

Video van de 0-1 van Ajax:

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd en hier om deze te bestellen.

Stand:

Ajax 13-35 40-16
Odin,59 13-30 36-21
GVVV 13-24 31-15
Swift 13-22 33-25
Spakenburg 13-19 26-19
DOVO 13-17 29-26
Volendam 12-16 25-20
Montfoort 13-14 23-28
IJsselmeervogels 13-12 21-19
CSW 12-10 16-36
Roda,46 13- 8 16-43
Zwaluwen,30 13- 5 15-43
Share