competitie: Bennekom – Ajax 2-2 (1-0)

Image Hosted by ImageShack.us

Jeremy Overbeek Bloem laat Michel Nok achter zich

In Bennekom startte Ajax veelbelovend. In de eerste vijf minuten waren Dick Zwarthoed (schot op de paal) en Rocky Korssen (schot net over) dicht bij de openingstreffer, maar de thuisploeg benutte de eerste de beste kans wel. In de tiende minuut mocht Arno Splinter aan de zijkant van het veld een vrije trap nemen. Zijn indraaiende bal belandde uiteindelijk voor de voeten van Henk van Essen die van dichtbij doelman Dennis van der Kraan kansloos liet, 1-0. Na krap twintig minuten spelen brak ex-Bennekom speler Jeremy Overbeek Bloem door de defensie van Bennekom en ging in het duel met Gökhan Yilmaz tegen de grond. Scheidsrechter Boringa gaf Ajax een terechte vrije trap, maar vergat dat de situatie een doorgebroken speler betrof. Ook bij een eerdere actie van Dennis van Meegdenburg, die Menno van Roosmalen torpedeerde (hij speelde met tulband om het hoofd verder), bleven de kaarten vooralsnog op zak. Spijtig voor Yilmaz was trouwens dat hij even later niet verder kon, omdat hij bij de actie aan z’n knie geblesseerd raakte. De vrije trap leverde overigens niets op voor Ajax. Tot dan toe had Ajax meer balbezit dan Bennekom maar kon geen vuist maken. Maar ook Bennekom was verre van gevaarlijk. Dat werd het wel weer uit een dood spelmoment. Opnieuw een indraaiende vrije trap van Splinter, Mamoudou Kaba kopt in maar Siver Rahman ramt de bal van doellijn. Ook vlak voor rust was zo’n indraaiende bal van Splinter gevaarlijk maar Dennis van der Kraan redde bekwaam op de kopbal van Wouter Lamers.

Image Hosted by ImageShack.us

Siver Rahman scoorde de gelijkmaker

Na de thee leek Bennekom de wedstrijd te beslissen. De snelle Michel van der Sommen raasde over de rechterflank en gaf een prima voorzet op Henk van Essen die zo 2-0 kon aantekenen. Bennekom dacht dat de buit binnen was, maar Ajax veerde op. Nauwelijks een minuut later mocht Jeremy Overbeek Bloem aanleggen voor een vrije trap in een kansrijke positie nadat Siver Rahman onderuit was gehaald. Op zo’n twintig meter voor het doel van doelman Jeroen van Rooijen plaatste de sterk spelende Overbeek Bloem de bal keurig in de hoek en bracht Ajax terug in de wedstrijd, 2-1. Vanaf deze aansluitingstreffer bepaalde nog maar een ploeg het spelbeeld. Met tomeloze inzet en volop pressie werd Bennekom teruggedrongen. De ploeg van trainer Bert van Sas deed er alles aan om Ajax tegen te houden hetgeen in een tijdsbestek vier minuten drie gele kaarten opleverde. Ruim een kwartier voor tijd leek Ajax eindelijk de verdiende gelijkmaker te produceren. Een fraaie diagonale bal van captain Jamal Ahaddouch kwam terecht bij Martijn Slemmer, die van Rooijen tevergeefs met een lob trachtte te verschalken. De rebound van de ijverige Rocky Korssen belandde tot overmaat van ramp ook nog eens op de paal. Bennekom beperkte zich, deels gedwongen, tot de counter en claimde in de tachtigste minuut een strafschop toen een keihard ingeschoten bal op de arm van Martijn Slemmer terecht kwam terwijl hij in het strafschopgebied stond. Bennekom ontplofte toen Boringa de situatie anders beoordeelde. De slotfase was spectaculair. Eerst nog een mooi moment toen Paulo Meijndershagen (ex-Ajax) mocht invallen na zijn zware auto-ongeluk. Hoewel Overbeek Bloem zo’n vijf minuten voor tijd nog keihard op de vuisten van van Rooijen schoot was Siver Rahman even later wel succesvol. Via de ook al sterk spelende Menno van Roosmalen belandde de bal voor de voeten van Rahman en op de rand van het zestienmetergebied liet hij in de draai de Bennekomse-doelman kansloos, 2-2. Maar de honger van Ajax was nog niet verzadigd. Nadat Bennekom voor de zoveelste maal tegen een gele kaart was aangelopen, mocht in de allerlaatste minuut Overbeek Bloem zomaar alleen op van Rooijen afstuiven. Zijn geplaatste schot ging echter snoeihard tegen de paal waardoor Ajax helaas genoegen moest nemen met een punt. Volgende week staat een inhaalprogramma te wachten, waarbij Ajax niet in actie komt. Een vrij weekeinde komt van pas gezien de vele blessures. Een aantal spelers zijn echter gelukkig op de weg terug. Het zal de teamspirit alleen maar goed doen

Image Hosted by ImageShack.us

Jamal Ahaddouch probeert Michel van der Sommen te blokken


Image Hosted by ImageShack.us

Leon Römer springt in de rug van Jeremy Overbeek Bloem

Opstelling Bennekom:
Jeroen van Rooijen, Wouter Lamers, Michel Nok, Leon Römer, Keiji Aikawa (82. Paulo Meijndershagen), Dennis van Meegdenburg (76. Anne van der Kolk), Hen k van Essen, Gökhan Yilmaz (18. Vincent Zuiderwijk) , Arno Splinter, Michel van der Sommen, Mamoudou Kaba

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Rene Biesot, Paul Michielsen, Menno van Roosmalen, Martijn Slemmer (81. Serginho Lens), Dick Zwarthoed, Jamal Ahaddouch (89. Georgie Biswana), Siver Rahman, Rocky Korssen, Jeremy Overbeek Bloem, Tim Plomp (67. Teddy Afriyie)

Gele kaarten:
Leon Römer, Wouter Lamers, Dennis van Meegdenburg, Henk van Essen, Vicent Zuiderwijk, Anne van der Kolk (allen Bennekom), Tim Plomp (Ajax)

Scheidsrechter:
J.S. Boringa

Toeschouwers:
500

Klik hier voor meer foto’s van deze wedstrijd.
Foto’s van dit duel bestellen? Klik hier!

Share