competitie: Ajax – Geinoord 1-2 (0-2)

Image Hosted by ImageShack.us
Serginho Lens (rechts) in actie tegen z’n oude club

De eerste tien minuten van de wedstrijd leek niets erop dat Ajax deze middag zou verliezen. Geinoord werd tot verdedigen gedwongen en Ajax kon in alle vrijheid combineren. Misschien werd het daardoor in slaap gesust, want de eerste uitval van de ploeg uit Nieuwegein was meteen gevaarlijk. Daniel Kops stond alleen voor doelman Dennis van der Kraan maar mikte naast. Even later krijgt Paul Michielsen een doorschietende bal niet onder controle waardoor Daniel Oostendorp recht op het Ajax doel afstormt en van der Kraan kansloos laat, 0-1. Nauwelijks een minuut later krijgt Paul Michielsen een fraaie kans. Een goed genomen hoekschop van Jeremy Overbeek Bloem wordt goed en hard ingekopt maar doelman Jeffrey Vink wenst niet te capituleren. Een minuut hierna een identieke situatie. Nu is het Martijn Slemmer die een prima indraaiende hoekschop bij de tweede paal panklaar legt voor Jeremy Overbeek Bloem. Zijn inzet gaat echter naast. Ajax lijkt de draad weer op te pakken, maar speelt zo nu en dan nonchalant. Na ruim een half uur spelen wordt dat fataal. Ajax is in de aanval, maar door balverlies bereikt Geinoord via een diagonale pass de vrijstaande Daniel Oostendorp. Hij schiet onberispelijk de 0-2 binnen. Een mokerslag voor Ajax dat versuft de eerste helft uitspeelt en in de rust probeert een strijdplan voor de tweede helft te vinden.
Daarin beperkt Geinoord zich tot het continueren van de voorsprong, terwijl Ajax een gaatje in de defensie van de ploeg van trainer Gerrit Plomp (oud-prof van FC Utrecht) probeert te vinden. Invaller Garyl Pinas probeert het tevergeefs eens met een schot van afstand. Wat Ajax ook probeert het lijkt deze middag niet mee te zitten. Geinoord deelt nog een speldeprik uit als Elvin Hardeveld Dennis van der Kraan porbeert te verschalken met een lob, die eindigt op het dak van het doel. Ruim een kwartier voor tijd is er een rode kaart voor Paul Roestenburg als hij van achteren een grove charge op Shiver Rahman uitvoert. Scheidsrechter Dijkstra is onverbiddelijk. Geinoord kookt nu over, omdat de prima leidende Dijkstra in hun ogen even daarvoor een charge van Rahman met slechts geel “beloonde”. De slotfase doet de wedstrijd bijna nog op z’n kop zetten. Martijn Slemmer vuurt op Vink af, waarna de inlopende Rahman duidelijk wordt vastgehouden. Ajax krijgt echter geen penalty. Toch zorgt Dick Zwarthoed nog voor de 1-2. Hij rondt een prima combinatie van Pinas en Rahman af. In de zesde minuut van de blessuretijd besluit invaller Rene Biesot nog eenmaal tot een lange diagonale bal. Deze belandt bij Martijn Slemmer maar ziet helaas de bal te laat aankomen waardoor zijn kopbal net naast gaat. Een zure nederlaag voor Ajax dat momenteel, ook al vanwege de vele blessures, in de hoek zit waar de klappen vallen.

Klik hier voor de foto’s van Kees van Haastregt.

Scoreverloop:
0-1 Daniel Oostendorp (12.)
0-2 Daniel Kops (32.)
1-2 Dick Zwarthoed (90.)

Opstelling Ajax:
Dennis van der Kraan, Georgie Biswana (78.Rene Biesot), Paul Michielsen, Dick Zwarthoed, Menno van Roosmalen, Rocky Korssen, Jan Smit (46. Shiver Rahman), Martijn Slemmer, Tim Plomp, Serginho Lens (46. Garyl Pinas), Jeremy Overbeek Bloem

Opstelling Geinoord:
Jeffrey Valk, Jan-Maarten van Dijk, Roy Hom, Cesar Mendoza, Jeffrey Lammers, Mourad El Idrissi (70. Gino Jonis), Paul Roestenburg, Melvin Klomp, Daniel Kops (75. Niels Maat), Daniel Oostendorp, Elvin Hardeveld

Gele kaarten:
Shiver Rahman, Garyl Pinas (beiden Ajax), Jan-Maarten van Dijk, Daniel Oostendorp, Melvin Klomp (allen Geinoord)

Rode kaart:
Paul Roestenburg

Scheidsrechter:
A. Dijkstra

Toeschouwers:
300

Share