competitie: AJAX – SCHEVENINGEN 0-0

Onder een stralend zonnetje en dito grasmat trapten Ajax en Scheveningen af voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Voor Ajax wel degelijk nog van belang immers een punt was minimaal benodigd om niet afhankelijk te zijn van concurrent Hoek in de strijd om de promotie-degradatie plaats.

De eerste helft liet zo nu en dan een aardig combinerend Scheveningen te zien. De degradant kon uiteraard frank en vrij voetballen. Veel kansen leverde het de ploeg niet op. Behoudens wat corners en een schot van Hendrik Grunholz kwam Ajax niet in gevaar. Ook de thuisploeg stichtte weinig gevaar voor het Scheveningse doel. Vlak voor rust wel enige opwinding toen Orville Blankendal grof werd onderuit gehaald, maar een vrije trap in plaats van een penalty kreeg. Bob Uitermarkt trapte deze vervolgens keihard via de deklat over het doel. In de tweede helft moest doelman Raymond Homoet direct na rust handelend optreden na een schot van de Nino Furfaro. Ajax toonde veel inzet en wilde absoluut een eind van dit bewogen seizoen bewerkstelligen. Scheveningen geloofde het naarmate de tweede helft vorderde wel en zo sleepte de wedstrijd zich langzaam naar het eindsignaal van scheidsrechter Beudeker. Het slot was voor invaller Garyl Pinas, die op aangeven van Jamal Ahaddouch hard in de handen van Koning schoot.

De opluchting na afloop was groot zeker nadat de uitslag bij Ter Leede-Hoek (1-3) bekend was. Ajax besluit zo het seizoen op de elfde plaats en komt volgend seizoen voor het vierde achtereenvolgende jaar op het hoogste amateurniveau uit.

Opstelling Ajax: Raymond Homoet, Paul Michielsen, Marc Wolthuis, Dick Zwarthoed, Gary Spier, Marc Stuut, Bob Uitermarkt, Jamal Ahaddouch, Danny Moinat, Orville Blankendal (68. Shiver Rahman), David van der Lijcke (83. Garyl Pinas) Opstelling Scheveningen: Danny Koning, Jochem Hendriks, Michael Scholten, Hendrik Grunholz, Michael Drosten, Virgil Gard, Nino Furfaro (74. Maurice Escalona), Rene Roeleveld, Morad Naimi (68. Jeffrey Rutten), Ferry vd Plas, Mitchel de Bas (68. Kevin van der Geest).

Foto’s: Marcel

Share