competitie: EXCELSIOR M – AJAX 2-0 (0-0)


Politie op de motor vergezelde Ajax bij aankomst in Maassluis. Na de affaire met Capelle moesten nu zo’n twintig agenten alsmede vijftig beveiligingsmedewerkers garant staan voor de veiligheid van met name de Ajacieden. Behoudens enkele “supporters” die zich verbaal behoorlijk misdroegen, kon het bestuur van de thuisclub opgelucht ademhalen na vertrek van de spelersbus om 17.30 uur. De veiligheidsmaatregelen en goede organisatie zorgden voor een prima verloop van de middag. Sportief gezien echter niet helaas …
Door een kilometers lange file kwam Ajax pas om 14.00 uur aan op Sportpark Dijkpolder. Op het zonovergoten complex besloot scheidsrechter Ifrandi uit Waddinxveen dan ook om de aftrap met half uur uit te stellen. Om 15.00 uur begon dan eindelijk de wedstrijd.
De thuisclub kon al na twee minuten de score openen, maar Silvinho Soares schoot van dichtbij over. Verderop in de eerst helft schoot de kleine aanvaller nog eens in het zijnet, terwijl Jamal Ahadouch namens Ajax een doelpunt zag worden afgekeurd. Na een half uur spelen schoot hij de bal achter doelman Robbert van de Velde, maar de assistent-scheidsrechter vond dat Danny Moinat hinderlijk in het gezichtsveld van de doelman stond. Ook vlak voor rust wist Ahaddouch het net niet te vinden en tikte in kansrijke positie van dichtbij over.

Aan het begin van de tweede helft eiste Ahaddouch opnieuw de aandacht op. Een terugspeelbal van Marco Clarijs werd door hem onderschept waarna hij recht op het Maassluizer doel afgaat. Opnieuw gaat echter de vlag vanaf de zijkant omhoog, nu absoluut ten onrechte. Ondanks protesten van Ajax was leidsman Ifrandi het eens met zijn collega. Tien minuten later moest Dustin Huisman handelend optreden om erger te voorkomen, maar liep hierbij tegen zijn tweede gele kaart op en kon het veld verlaten. De toegekende vrije trap werd door Kevin Vink fraai achter Ron Smit gekruld, 1-0. Als Soares even later de 2-0 binnentikt komt Ajax deze tik niet meer te boven in deze ondertal situatie. Als pleister op de wonde blijkt dat ook concurrent Hoek verloren heeft. Op de laatste speeldag zal Ajax thuis tegen Scheveningen minimaal een punt moeten behalen om de promotie-degradatiewedstrijd te ontlopen, mits Hoek weet te winnen uit bij Ter Leede.

Doelpunten:
62. 1-0 Kevin Vink
66. 2-0 Silvinho Soares

Opstelling Excelsior Maassluis:
Robbert van de Velde, Sebastiaan Kardol, Marco Clarijs, Hans Jorgen Nicolai, Nicky van Katwijk, Robert Visser (71. Marc de Waal), Niels Redert, Harold Loeve, Silvinho Soares, (73. Stephan van de Velde), Kevin Vink (82. Richard Rasens), Marcel de Bruijn

Opstelling Ajax:
Ron Smit, Paul Michielsen, Marc Wolthuis (69. Jeroen van den Berg), Dustin Huisman, Terry Klokkemeijer (66. Orville Blankendal), Marc Stuut (80. Bob Uitermarkt), Dick Zwarthoed, Gary Spier, Shiver Rahman, Jamal Ahaddouch, Danny Moinat

Klik hier voor onze foto’s van dit duel en hier voor de website van Excelsior Maassluis.

Share