competitie: ARC – AJAX 1-2 (1-1)

Na de nederlagen tegen DOTO en Excelsior Maassluis was de wedstrijd tegen ARC voor Ajax stiekem toch belangrijk geworden. ARC, dat al het gehele seizoen in de onderste regionen vertoeft, weet dat de strop al wat langer strak om de hals zit. Ajax startte prima en had in de tweede minuut (Dion Glumac schoot van dichtbij in de handen van ARC doelman Sander Pieterse) en achtste minuut (David van der Lijcke schot via de lat over) mogelijkheden om op voorsprong te komen. Hierna pakte ARC de draad op. Eerst waarschuwt de thuisploeg Ajax als spits Michel van Beest van dichtbij net naast tikt, maar even later scoort Maurice Bartels als hij vrijstaand in het doelgebied de vrije trap van Bas Bakker benut, 1-0. ARC wint zichtbaar aan vertrouwen door de voorsprong en neemt verder het initiatief. Als Berry Charité een fraaie mogelijkheid op 2-0 mist en ARC noodgedwongen twee wissels moet toepassen vanwege blessures, is het slotoffensief voor de pauze voor Ajax. Jamal Ahaddouch schiet in de draai naast, terwijl de sterk spelende Marc Wolthuis zijn schot in de handen van Pieterse ziet belanden. In de extra tijd levert David van der Lijcke nog een voorzet af op Danny Moinat. Zijn schot valt pardoes voor de voeten van Jamal Ahaddouch die de bal in het doel frommelt, 1-1. Het is meteen de ruststand en met de wetenschap dat Ajax in de tweede helft de wind in de rug heeft zal ARC in de tweede helft alle zeilen moeten bijzetten. Ajax drukt in de tweede helft ARC dan ook terug. Het krijgt goede kansen (Ahaddouch en Blankendal), terwijl ARC nauwelijks meer in zijn spel komt. Toch gaat Ajax zo nu en dan slordig om met de geboden ruimte. Als ruim een kwartier voor tijd doelman Pieterse de bal naar voren trapt zal hij ook niet hebben geweten dat het leer binnen tien seconden weer achter hem in het doel zou liggen. Dustin Huisman wint het kopduel op zijn uittrap, Jamal Ahaddouch kopt door op de diepgaande David van der Lijcke en rond beheerst af, 1-2. Gezien het spelbeeld lijkt de overwinning Ajax niet te kunnen ontgaan. Toch houdt Ajax de spanning in de wedstrijd. Zwakke spelhervattingen in de defensie van de Alphenaren zijn niet besteed aan (o.a.) Orville Blankendal, waardoor Richard Corts vlak voor tijd zelfs nog bijna voor de gelijkmaker zorgt. Zijn inzet gaat echter net naast de verkeerde kant van de paal. Als scheidsrechter De Meijer na acht minuten extra tijd het eindsignaal laat klinken, weet Ajax dat het drie hele belangrijke punten heeft behaald. De zorgen van ARC zijn door deze nederlaag niet minder geworden.

Doelpunten:

16. 1-0 Maurice Bartels

45. 1-1 Jamal Ahaddouch

74. 1-2 David van der Lijcke

Opstelling ARC:

Sander Pieterse, Michel Roest, Edgar van Schie, Bas Bakker, Frank de Jong, Stephan Heesbeen (21. Richard Corts), Alex Redel (36. Thijs Jongejan), Roland Verlaan, Michel van Beest (65. Paulus Egberts), Berry Charité, Maurice Bartels

Opstelling Ajax :

Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dustin Huisman, Marc Wolthuis, Gary Spier, Marc Stuut (46. Orville Blankendal), Dick Zwarthoed, Jamal Ahaddouch, Dion Glumac (86. Bob Uitermarkt), David van der Lijcke, Danny Moinat (55. Martijn Slemmer)

Klik hier voor onze foto’s van dit duel.

Klik hier voor de website van ARC.

Share