competitie: AJAX – DOTO 1-3 (0-1)

Op een ijskoud en winderig “De Toekomst” heeft AJAX niet kunnen stunten tegen koploper DOTO. Waar AJAX in de eerste helft de kans liet liggen om op voorsprong te komen, benutte de Pernissers wel hun kans. De tweede helft was in het voordeel van de kampioenskandidaat die uiteindelijk met een terechte overwinning huiswaarts keerde.
AJAX startte sterk. In het eerste kwartier zag spits Orville Blankendal echter zijn twee kopballen geen gewenst resultaat opleveren. Eerst kopte hij een voorzet van Tayron Dekker in handen van DOTO doelman Jacob van den Belt en mikte hij de voorzet van Bob Uitermarkt naast het doel. DOTO liet hierna af en toe fraai positiespel zien. Na ruim twintig minuten mocht linksachter Ivar Eltenberg aanleggen voor een indirecte vrije trap. Hij schoot de bal echter direct in het doel, maar doelman Raymond Homoet liet de bal wijselijk gaan. Vlak voor het halfuur de eerste grote kans voor DOTO. Spelmaker Giovanni Franken kreeg vrije doortocht op de achterlijn en trok de bal hard voorlangs. Miquel Lopes Silva had zijn vizier echter op het zijnet gericht. Even later scoorde hij wel. Eltenberg leverde een puike voorzet af op de geheel vrijstaande Lopes Silva die makkelijk kon inkoppen, 0-1. Kort hiervoor had DOTO verdediger Harvey Wingaarde al met rood moeten inrukken, maar scheidsrechter Lindhout ontging zijn slaande beweging jegens Tayron Dekker. Ook na rust ontsnapte een DOTO speler aan een uitsluiting. Franken trapte de op de grond liggende Dick Zwarthoed na, maar ook dit voorval werd door het arbitrale trio niet opgemerkt. In de vijfenzestigste minuut besliste spits Jeroen van Wetten de wedstrijd. Hoewel Homoet hiervoor Benjamin Martha nog van scoren afhield, was hij kansloos op de uithaal van Van Wetten, 0-2. Nadat Franken vijf minuten later voor 0-3 zorgde, na goed voorbereidend werk van Van Wetten, moest AJAX oppassen voor een grote nederlaag. Maar het laatste deel van de wedstrijd werd met veel inzet en vijf spitsen DOTO teruggedrongen. Invaller Dion Glumac (weer hersteld van een blessure) reageerde attent op een diepe trap van Homoet en scoorde met zijn linker in de verre hoek, 1-3. De resterende tien minuten probeerde AJAX van alles maar kwam niet dichterbij. DOTO liet zien een terechte kampioenskandidaat te zijn. AJAX zal volgende week tegen Excelsior Maassluis weer de draad moeten oppakken.

Doelpunten:
33. 0-1 Miquel Lopes Silva
65. 0-2 Jeroen van Wetten
70. 0-3 Giovanni Franken
82. 1-3 Dion Glumac

Opstelling AJAX:
Raymond Homoet, Jeroen van den Berg, Dustin Huisman, Paul Michielsen, Gary Spier, Bob Uitermarkt, Dick Zwarthoed, Danny Moinat, Tayron Dekker (46. Terry Klokkemeijer), David van der Lijcke (68.Marc Wolthuis), Orville Blankendal (66. Dion Glumac)

Opstelling DOTO:
Jacob van den Belt, Niels Bezemer, Kevin Braber, Nixon Dias, Ivar Eltenberg, Harvey Wijngaarde, Dennis Kok, Jeroen van Wetten (74. Nick van Wordragen), Benjamin Martha, Giovanni Franken (81. Carlos Fernandes), Miquel Lopes Silva (78. Eldrick Cristina

Klik hier voor onze foto’s en hier voor de website van koploper DOTO.
Klik hier voor een kort verslag uit het AD.

Share