Ajax zaterdag 3 wint in Nieuwegein

De wedstrijd in Nieuwegein werd een week later gespeeld dan gepland. Dit in verband met het overlijden van de heer Roestenburg van Geinoord. Na een gepaste minuut stilte begon de wedstrijd van de nummer een tegen de nummer laatst. Geinoord, met 3 punten uit 19 wedstrijden, werd direkt door Ajax teruggedrongen. Het baltempo was echter te laag aan Amsterdamse zijde om de tegenstander te verontrusten. Er waren wat mogelijkheden voor de Ajacieden om de score te openen. Echter, een vrije trap van Dennis Husers op de paal en een gemiste (gestopte) penalty van Mark Geestman zorgden voor een 0-0 ruststand. In de tweede helft ging Ajax nog aanvallender spelen, maar duurde het tot diep in tweede helft voordat de Nieuwegeinse muur werd opengebroken. Een splijtende crosspass van Tino Tabak werd door Dennis Husers ineens op de pantoffel genomen en daar was eindelijk de 0-1. Ajax leek bevrijd en de Geinoord spelers vielen en masse om met krampverschijnselen. Good-old Lloyd de Meza gooide ruim voor tijd de wedstrijd op slot na goed voorbereidend werk van Gideon Coronel, 0-2. Na een matige eerste helft en een redelijke tweede helft maakt Ajax zich langzaam op voor de titel maar is er nog niet. Drie punten is de voorsprong op FC Breukelen. Een simpel rekensommetje houdt in dat Ajax uit de twee resterende wedstrijden vier punten moet halen. Volgende week wacht een lastige uitwedstrijd tegen stadgenoot Swift en er wordt afgesloten tegen Aalsmeer thuis op 5 mei. FC Breukelen speelt volgende week thuis tegen DVVA en sluit af tegen Voorland.

De stand bovenaan:
1) Ajax 20-48
2) FC Breukelen 20-45
3) Argon 20-41
4) DVVA 20-34
5) Swift 20-33

Het resterende programma van Ajax en FC Breukelen:

28 april:
12:30 uur FC Breukelen – DVVA
14:30 uur Swift – Ajax

5 Mei:
12:00 uur:Voorland – FC Breukelen
12:00 uur:Ajax – Aalsmeer

Klik hier voor de foto’s van deze wedstrijd gemaakt door Peter Liefhebber.

Share